Πολιτική

Η απάντηση των Σκοπίων στην Αθήνα

Η απάντηση των Σκοπίων στην Αθήνα
Τα Σκόπια απαντούν στη διαρροή του Μαξίμου περί απομάκρυνσης από το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Σκοπιανό.

Πηγές της κυβέρνησης της Σκοπίων έδωσαν απάντηση στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί απομάκρυνσης από το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Σκοπιανό.

Χαρακτηριστικά οι πηγές από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ αναφέρουν: «Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων.

«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης».

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε γνωστό πως «η πλευρά των Σκοπίων από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στα σλαβικά «Severna Makedonija», είναι η επικρατέστερη των τριών λύσεων που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια. Οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη λύση διακινούνταν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά προέρχονταν και από την ΠΓΔΜ.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ξαφνική εμπλοκή στο Σκοπιανό – Κυβερνητικός αξιωματούχος: Απομακρύνεται η συμφωνία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments