Πολιτική

Ξαφνική εμπλοκή στο Σκοπιανό – Κυβερνητικός αξιωματούχος: Απομακρύνεται η συμφωνία

Ξαφνική εμπλοκή στο Σκοπιανό – Κυβερνητικός αξιωματούχος: Απομακρύνεται η συμφωνία
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε όσα έχουν συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες.

Μετά την πεποίθηση που καλλιεργήθηκε για συμφωνία στο Σκοπιανό και μάλιστα με την επικείμενη τηλεφωνική επικοινωνία ΤσίπραΖάεφ, ξαφνικά υπάρχει εμπλοκή στο ζήτημα του ονοματολογικού.

Κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε γνωστό πως “η πλευρά των Σκοπίων από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών”.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ δεν πρόκειται να γίνει σήμερα και ίσως αναβληθεί για την Κυριακή ή επ΄αόριστον.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται μετά το σφοδρό κύμα αντιδράσεων που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αντιδράσεις που όπως φαίνεται, τον ανάγκασαν να κάνει πίσω ακόμα και στα ήδη συμφωνηθέντα.

Οπότε οι Σκοπιανοί είναι λογικό υπό την πίεση αυτή στο εσωτερικό της χώρας να άρχισαν να ρίχνουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ζητήματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

Πάντως, πριν γίνει γνωστή η εμπλοκή στο Σκοπιανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε εμφανιστεί προφητικός, καθώς με δηλώσεις του στο Epsilon είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία και όταν θα υπάρξει θα ενημερωθούν και οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Προφητικός μπορεί να θεωρηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος μιλώντας το πρωί στο «Ε» δήλωνε: «Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Την ώρα που γινόταν γνωστή η εμπλοκή στο ονοματολογικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης είχε δηλώσει πως “θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης”.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «η χώρα μας θέλει να υπάρξει λύση και αυτά τα οποία έχει θέσει ως αναγκαίες προϋποθέσεις κατοχυρώνουν το καλό αποτέλεσμα, εφόσον γίνουν αποδεκτά και από τη γειτονική χώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments