Πολιτική

“Παγώνει” το Σκοπιανό: Ναυάγιο ή διπλωματικός ελιγμός

“Παγώνει” το Σκοπιανό: Ναυάγιο ή διπλωματικός ελιγμός
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, τα Σκόπια κάνουν πίσω αναφορικά με τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο.

“Η ΠΓΔΜ, από ό,τι φαίνεται, δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών”, ανέφερε την Παρασκευή κυβερνητικός αξιωματούχος.

“Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών”.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κλήθηκε μέσα σε δύο μέρες να αντιμετωπίσει τη σκληρή στάση τόσο της αντιπολίτευσής όσο και του Προέδρου της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ απέρριψε κατηγορηματικά μία ονομασία για συνολική χρήση, στάση που έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Στο μεταξύ, αντιδρώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου, τα Σκόπια ζήτησαν υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά.

«Η υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά όλων των πολιτικών παραγόντων και στις δύο χώρες είναι το μεγαλύτερο όφελος και για την εξεύρεση λύσης», ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στην ιστοσελίδα telma.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο της σκοπιανής αντιπολίτευσης κατά της λύσης. Ο Ζόραν Ζάεφ επιθυμεί να δει πώς θα εξελιχθούν οι αντιδράσεις πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Αν το συλλαλητήριο πάρει μεγαλύτερη δυναμική από την αναμενόμενη τότε ο Ζόραν Ζάεφ είναι αρκετά πιθανόν να κάνει πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η απάντηση των Σκοπίων στην Αθήνα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments