Διεθνή

Άντονι Μπουρντέν: Η μεγάλη απώλεια του μαέστρου της γαστρονομίας (pics&vids)

Άντονι Μπουρντέν: Η μεγάλη απώλεια του μαέστρου της γαστρονομίας (pics&vids)
Ο Άντονι Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα στα 62 του χρόνια.

Παγκόσμιο θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Άντονι Μπουρντέν. Ο διάσημος Αμερικανός σεφ απαγχονίστηκε σήμερα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία. Ο Άντονι Μπουρντέν, ήταν γνωστός, καθώς παρουσίαζε τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής “Parts Unknown”.

Η τηλεοπτική πορεία του ξεκίνησε το 2002 με την εκπομπή «Α Cook’s Tour», στο τηλεοπτικό δίκτυο Food Network. Tρία χρόνια αργότερα, μεταπήδησε στο Travel Channel, όπου η εκπομπή του, Anthony Bourdain: No Reservations, κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία Emmy.

Το «Anthony Bourdain: Parts Unknown», το οποίο διανύει την 11η σεζόν του, πραγματοποίησε την τηλεοπτική πρεμιέρα του το 2013, στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN.

Ποιος ήταν ο Αντονι Μπουρντέν

Ο Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1956 στη Νέα Υόρκη. Ήταν διάσημος Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα που έκανε διάσημο τον όρο «foodie» στις αρχές του 21ου αιώνα, μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών του εκπομπών. Μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βιβλία του, διερεύνησε την ανθρώπινη ζωή και βοήθησε τους θεατές να σκεφτούν διαφορετικά για τα τρόφιμα, τα ταξίδια και τον εαυτό τους. Υποστήριξε περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και αγωνίστηκε για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των εστιατορίων.

Στην πορεία, έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που η βιομηχανία έχει να προσφέρει. Το 2013, οι κριτές του βραβείου Peabody τίμησαν τον Bourdain και τα «Parts Unknown» για την «επέκταση των ουρανίσκων και του ορίζοντάς μας με ίσο μέτρο». «Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος, ποτέ δεν παρηγορητικός, ποτέ αμείλικτος», ανέφεραν οι κριτές. «Οι άνθρωποι ανοίγονται σε αυτόν και, με αυτόν τον τρόπο, συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τις πατρίδες τους ή τις πατρίδες τους από ό, τι ένας παραδοσιακός δημοσιογράφος θα μπορούσε να ελπίζει να τεκμηριώσει».

Το Smithsonian τον κάλεσε κάποτε «τον αρχικό ροκ σταρ» του μαγειρικού κόσμου, «τον Έλβις των κακών κοριτσιών». Το 1999 έγραψε ένα άρθρο της New Yorker, «Μην φάτε πριν από την ανάγνωση αυτού», το οποίο έγινε το βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις το 2000.

Η συγκινητική ανακοίνωση του CNN

«Με εξαιρετική λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Άντονι Μπουρντέν», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το CNN.

«Η μεγάλη αγάπη του για την περιπέτεια, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και το ποτό και οι αξιοσημείωτες ιστορίες του από τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του δεν έπαψε ποτέ να μας μαγεύει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στρέφονται στην κόρη του και την οικογένειά του αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε το CNN.

Anthony Bourdain: Το μαγευτικό ταξίδι στην Νάξο

Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες εκατομμυρίων τηλεθεατών στον κόσμο ήταν η εκπομπή του Anthony Bourdain με τίτλο «Parts Unknown». Μια εκπομπή αφιερωμένη σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και το καλό φαγητό.

Ο Αμερικανός σεφ είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Anthony είχε γυρίσει ένα επεισόδιο της εκπομπής του στην πανέμορφη Νάξο .

Ο σεφ είχε βρεθεί στο νησί και έκανε κατάδυση, έφαγε ελληνικά εδέσματα και γλέντησε με τους κατοίκους. Στο κείμενό του στο site του CNN όπου παρουσιάζει το επεισόδιο της Νάξου, ο Bourdain παραδέχεται πως είχε κάνει ελάχιστη έρευνα για το νησί πριν την επίσκεψή του και πως δεν είχε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες. Ήξερε πως δεν πηγαίνει σε ένα νησί που παρτάρει (sic) συνέχεια, όπως η Μύκονος, αλλά είχε κάθε διάθεση να μάθει τα πάντα για τη Νάξο κατά την παραμονή του εκεί, μαζί με τους ντόπιους αλλά και μαζί με τους τηλεθεατές.

Το μήνυμα της συντρόφου του λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία του

«Ο Anthony έδωσε όλο τον εαυτό του σε όλα όσα έκανε. Το υπέροχο, ατρόμητο πνεύμα του άγγιξε και ενέπνευσε τόσους πολλούς και η γενναιοδωρία του δεν είχε όρια. Ηταν η αγάπη μου, ο βράχος μου, ο προστάτης μου. Είμαι εντελώς συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Θα σας ζητούσα να σεβαστείτε την ιδιωτική τους ζωή και τη δική μου», έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Anthony Bourdain: Το μαγευτικό ταξίδι στην Νάξο (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments