Πολιτική

Πολυνομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα – Την Πέμπτη η ψήφισή του

Πολυνομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα – Την Πέμπτη η ψήφισή του
Το Πολυνομοσχέδιο περιέχει 120 άρθρα σε 120 σελίδες, ενώ οι συνοδευτικές εκθέσεις είναι άλλες 500 σελίδες

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ενόψει του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Το νομοσχέδιο, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου, με δεδομένη την επιδίωξη της κυβέρνησης για μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του επείγοντος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα ξεκινήσει η συζήτησή του στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Την επομένη, δηλαδή το πρωί της Τρίτης, 12 Ιουνίου, θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, ενώ το βράδυ θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στις επιτροπές.

Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου, θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουνίου, μέχρι τις 15:00, με την ψήφισή του.

Να αναφερθεί, ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα 2019-2022, ενώ θα περιλαμβάνει και φορολογικές διατάξεις, διατάξεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τον νόμο Κατσέλη,για το Υπερταμείο, για τα εργασιακά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που συζητήθηκαν με τους θεσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έντονη αντιπαράθεση Αχτσιόγλου – αντιπολίτευσης για τα εργασιακά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments