Πολιτική

Εκστρατεία να αλλάξει το κλίμα από τα Σκόπια με ανακοινώσεις και γουρούνες

Εκστρατεία να αλλάξει το κλίμα από τα Σκόπια με ανακοινώσεις και γουρούνες
«Στην ίδια γραμμή», Ζάεφ και Ντιμιτρόφ για το ονοματολογικό.

Τις φήμες που οργιάζουν τα τελευταία 24ωρα στα Σκόπια προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας τους θέλουν να κρατούν διαφορετική στάση για το ονοματολογικό, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για το ευρωπαϊκό και το ευρωατλαντικό τους μέλλον.

Οι δύο άνδρες επιχειρούν να κάνουν σαφές σε όλους πως το θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων πρέπει να ενώσει την χώρα και όχι να την χωρίσει στα δύο. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα σκοπιανής ειδησεογραφικής σελίδας, της Telma που αναφέρει πως η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις λήγει και ο Ζόραν Ζάεφ σιωπά, επικρίνοντας παράλληλα και όλο την πολιτική του στο ονοματολογικό.

Έτσι, ο Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να προλάβει τα… χειρότερα έχει κατά κάποιο τρόπο ξεκινήσει μια εκστρατεία, προκειμένου να κάνει εμφανές σε ολόκληρη την πολιτική σκηνή Ελλάδας και Σκοπίων πως υπάρχει κοινή γραμμή στο ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων. Καθόλου τυχαίο δεν είναι λοιπόν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε και κοινή ανακοίνωση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, αλλά και δημοσίευσε tweet με νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό, παρέα ξανά με τον Ντιμιτρόφ.

Η κοινή ανακοίνωση Ζάεφ – Ντιμιτρόφ:

«Δεν υπάρχουν διαφορετικά τμήματα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ βρίσκονται στην ίδια και μόνο γραμμή, αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στην επίλυση των διαφορών και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας.

Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της ΠΓΔΜ, του ΝΑΤΟ και της προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μέσω αυτής της διαδικασίας εξασφαλίζουμε καλύτερη ζωή για τους πολίτες της χώρας μας», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε, ότι το Σάββατο είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την κυβέρνηση των Σκοπίων, στην οποία γινόταν επίθεση στα ΜΜΕ που την παρουσίαζαν χωρισμένη στα δυο και επαναλάμβανε τη θέλησή της για κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση στο Σκοπιανό.

Πάνω σε γουρούνες Ζάεφ και Ντιμιτρόφ στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα

Ο Ζόραν Ζάεφ, αφού στέλνει εμμέσως ένα μήνυμα προς την Αθήνα, διαψεύδει παράλληλα και τις εικασίες που τον θέλουν να έχει έλθει σε ρήξη με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Συγκεκριμένα, Ζάεφ και Ντιμιτρόφ πραγματοποίησαν εξόρμηση στη Στρούμιτσα μετά τα συνεχή δημοσιεύματα που τους ήθελαν να μην κρατούν κοινή θέση στο ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων. Ο Ζάεφ ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν τον ίδιο, τον Ντιμιτρόφ και τις συζύγους τους, προσθέτοντας με νόημα το σχόλιο: «Στην ίδια γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανό: Νέος κύκλος συζητήσεων σήμερα – Οι δύο εκδοχές για το όνομα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments