Πολιτική

Ζόραν Ζάεφ: “Μόλις μιλήσω με τον Τσίπρα θα ενημερώσω τους πολίτες”

Ζόραν Ζάεφ: “Μόλις μιλήσω με τον Τσίπρα θα ενημερώσω τους πολίτες”
Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές για το Σκοπιανό βρίσκονται στα τελευταία βήματα για λύση στο θέμα της ονομασίας.

Μετά την αποκάλυψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά πως θα γίνει τελικά το τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε και η παρέμβαση από τα Σκόπια που δείχνει πως στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διεργασίες με σκοπό τη συμφωνία στο ονοματολογικό.

Ο επικεφαλής της σκοπιανής κυβέρνησης, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο ίδιος με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, τότε ο ίδιος θα το ανακοινώσει και θα ενημερώσει τους πολίτες.

Ο κ. Ζάεφ ξεκαθάρισε πως η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι διαρκής και εξετάζονται όλες οι στρατηγικές προκειμένου να βρεθεί λύση για το όνομα. Μάλιστα, σημείωσε με νόημα:

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σύμφωνα με τον Ζάεφ, οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό είναι “στα τελευταία λεφτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών».

Μάλιστα, ο κ. Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν υπάρξει άμεσα λύση να ακυρώσει και το ταξίδι του στο Βερολίνο, όπου θα είχε συνάντηση την Τετάρτη με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ασκεί ισχυρές πιέσεις στα Σκόπια να βρεθεί λύση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments