Πολιτική

Σκόπια: Σε εξέλιξη το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα

Σκόπια: Σε εξέλιξη το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα
Αυτήν την ώρα Τσίπρας και Ζάεφ έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. Το τηλεφώνημα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αναμένεται να σημάνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Μόλις κατεβάσουν το ακουστικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές για την ονομασία των Σκοπίων, συμβολικά, στις Πρέσπες.

Έτοιμος για διάγγελμα ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει διάγγελμα από το πόντιουμ του Μαξίμου και θα ενημερώσεις τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδωσε χθες αργά το βράδυ συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και περιέγραψε τα πράγματα συμφωνημένα και τελειωμένα, ως η συμφωνία να έχει ήδη επιτευχθεί.

Αντιδρά η ΝΔ – Ζήτησε συνάντηση με Παυλόπουλο

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Παυλόπουλο εκφράζοντας το αίτημα να έχουν συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το αίτημα δεκτό και ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments