Πολιτική

Σκοπιανό: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Σκοπιανό: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε συμφωνία με την ΠΓΔΜ
Στην ενημέρωση για το Σκοπιανό που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε για συμφωνία erga omnes.

Η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι πλέον γεγονός μετά από περισσότερα από 20 χρόνια αντιπαραθέσεων και διενέξεων, όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ενημέρωση που έκανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στην ενημέρωσή του προν τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε υπάρχει συμφωνία που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ελληνική πλευρά και αυτή περιλαμβάνει και το Erga Omnes, αλλά και τη Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η συμφωνία προβλέπει τις αλλαγές στο Σύνταγμα πέρα από την ονομασία, αλλά και τις αλυτρωτικές αναφορές, ενώ έκανε σαφές πως με τη συμφωνία αυτή κατοχυρώνεται ιστορική κληρονομιά και παρακαταθήκη αρχαίας Μακεδονίας “που στο παρελθόν προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν”.

Δείτε την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας η νέα ονομασία των Σκοπίων θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει συμφωνία για όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως παραπέμπουν για περισσότερες λεπτομέρειες στο διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό, ο Αλέξης Τσίπρας αργότερα το απόγευμα.

Διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να ενημερώσει το λαό του για την επίτευξη συμφωνίας.

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις στο Σκοπιανό έρχονται και μετά το δεύτερο τηλεφώνημα που έκαναν οι δύο ηγέτες και στα οποία έβαλαν τις τελικές πινελιές για συμφωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments