Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άβατο το κέντρο της πόλης – Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες, με δακρυγόνα απαντούν τα ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Άβατο το κέντρο της πόλης – Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες, με δακρυγόνα απαντούν τα ΜΑΤ
Έκρυθμη η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση για το Σκοπιανό.

Τελειωμό δεν έχουν τα επεισόδια στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από το κτίριο της ΔΕΘ , οπού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημέρωναν για τα οφέλη από τη συμφωνία για το Σκοπιανό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ.

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με με κουκουλοφόρους τόσο μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, όσο και στην οδό Εθνικής Αμύνης με την κατάσταση να θυμίζει πεδίο μάχης από τα χημικά και τον πετροπόλεμο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα σημεία που οι κουκουλοφόροι έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαίρα.

Το χρονικό

Όλα άρχισαν όταν διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη, με σκοπό να κινηθούν προς την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Άνδρες των ΜΑΤ εντόπισαν τα δύο άτομα και τα οδήγησαν εκτός του χώρου της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένταση με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Μηταφίδης: Η εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών διακόπηκε από φασίστες

Η ένταση στο σημείο των επεισοδίων στη ΔΕΘ για την εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συμφωνία των Πρεσπών από το ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη».

Εκείνος με τη σειρά του, δήλωσε πως η εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, διακόπηκε από φασίστες.

Δείτε το βίντεο:

Εικόνες από την Θεσσαλονίκη:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το Σκοπιανό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments