Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Νότια Κορεά – Γερμανία 2-0

Μουντιάλ 2018: Νότια Κορεά – Γερμανία 2-0
Παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν και... πάει. Η Νότια Κορέα σόκαρε τον πλανήτη, κέρδισε 2-0 το... φάντασμα της Γερμανίας και οι Γερμανοί αποχαιρετούν το Μουντιάλ πιο σύντομα από ποτέ!

Απίστευτο. Αδιανόητο. Ακατανόητο. Και ακριβώς για όλα αυτά… ιστορικό. Η Γερμανία για πρώτη φορά στην ιστορία της αποχαιρετά το Μουντιάλ στη φάση των ομίλων. Μια ομάδα που από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της έδειξε να μη θυμίζει την ομάδα των προηγούμενων ετών και πόσο μάλλον εκείνης του 2014 που κατέκτησε το τρόπαιο στη Βραζιλία, ρίχνοντας μάλιστα εφτά γκολ στη σελεσάο στον ημιτελικό.

Η Κορέα, αδιάφορη στο ματς, πέτυχε μια ιστορική νίκη και… σόκαρε τον πλανήτη. Είδε πως οι Γερμανοί δεν βρίσκονται για ακόμα μια φορά στην καλή τους μέρα και το εκμεταλλεύτηκε. Το… φάντασμα της Γερμανίας δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό. Ούτε να απειλήσει, ούτε να βρει χώρους, ούτε καν να παίξει ορθολογικό. Το 3-0 της Σουηδίας, ωστόσο, της έδινε ελπίδες. Με ένα γκολ όλα θα ήταν παρελθόν. Με ένα γκολ οι Γερμανοί θα προκρίνονταν.

Αντί να το βάλουν εκείνοι, όμως, οι Κορεάτες ήταν αυτοί που τους… τιμώρησαν. Στο 93′ κέρδισαν κόρνερ και από μία καραμπόλα η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κιμ που από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ. Και τρία λεπτά αργότερα, με τη Γερμανία όλη πάνω και τον Νόιερ στην αντίπαλη περιοχή, ο Σον έφυγε πίσω από τη σέντρα και σε κενή εστία ολοκλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα… δράματα όλων των εποχών. Το 2-0 της Κορέας έγραφε τον αποκλεισμό της Γερμανίας, που φαίνεται πως χρειάζεται… ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νότια Κορέα (Σιν Τάε-γιονγκ): Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56′ Χουάνγκ, 79′ Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69′ Τζου), Κιμ, Τζανγκ

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78′ Μπραντ), Κεντίρα (58′ Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63′ Μίλερ), Βέρνερ

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ (Ηνωμένες Πολιτείες)

H τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου Σουηδία 6 (5-2) Μεξικό 6 (3-4) Νότια Κορέα 3 (3-3) Γερμανία 3 (2-4)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments