Αυτοδιοίκηση

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: “Πράσινο φως” για την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: “Πράσινο φως” για την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης
Σκοπός της ανάπλασης είναι η ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και των όμορων δρόμων και πεζοδρομίων της, με στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο από την Περιφέρεια Αττικής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση για το έργο αυτό, βασισμένο στη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και η οποία υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής. Ο προϋπολογισμός της ανάπλασης ανέρχεται στο 1.264.000€. Σκοπός της ανάπλασης είναι η ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και των όμορων δρόμων και πεζοδρομίων της, με στόχο να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η συνολική έκταση της περιοχής ανάπλασης είναι 6,7 στρέμματα από τα οποία τα 2.200 τ.μ. τα καταλαμβάνει η κυρίως πλατεία και τα 4.500 τ.μ. οι όμοροι δρόμοι κα τα πεζοδρόμια. Συγκεκριμένα η μελέτη προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

• Δημιουργία ενιαίας επιφάνειας πλατείας (αύξηση αυτής από 700 m² σε 1.000 m²) • Επιφάνειες με πλάκες ψυχρών και φωτοκαταλυτικών χαρακτηριστικών • Ενίσχυση της φύτευσης • Εκμετάλλευση των χώρων πρασίνου με ανθεκτικό γκαζόν • Χρήση νερού με πίδακες χαμηλής κατανάλωσης – Δημιουργία «ηχοπετάσματος» • Δημιουργία ζωνών χρήσης (Κύρια πλατεία – Χώροι κίνησης – Πράσινο) • Αισθητική αναβάθμιση της πλατείας (ενδοδαπέδια φωτιστικά, πίδακες νερού, γκρι/λευκή αμμοβολισμένη τσιμεντόπλακα κλπ.) • Νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης, τεχνολογίας led • Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ • Αναβάθμιση παιδικής χαράς και χώρων τραπεζοκαθισμάτων

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το έργο τα εξής: «Μια ακόμα διεκδίκηση του Δήμου πήρε το δρόμο της υλοποίησης. Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, αφού παρουσιάσαμε μια μελέτη πλήρη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη. Η ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο εντάσσεται σε ένα σύνολο έργων σε όλο τον Δήμο που έχουν σαν σκοπό τη λειτουργική, αισθητική και βιοκλιματική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την εκπόνηση της μελέτης, όπως και την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, κ. Χρήστο Καπάταη για την έγκριση της χρηματοδότησης. Με έργο τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments