Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Ισπανία – Ρωσία 1-1 (3-4 πεν.)

Μουντιάλ 2018: Ισπανία – Ρωσία 1-1 (3-4 πεν.)
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Ρωσία βρίσκεται στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018, αφήνοντας έξω τη μεγάλη Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι διοργανωτές επικράτησαν με 4-3. 1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2018 ήταν η Γερμανία. Ο αποκλεισμός της από τους “16” της διοργάνωσης. Κι εδώ, σ’ αυτή τη φάση, ήρθε η ώρα για ακόμα μία. Μια… βόμβα, που έσκασε βροντερά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Ρωσία κατάφερε και έφτασε το ματς με την Ισπανία μέχρι τα πέναλτι. Κι εκεί, χάρη στον Ακινφέεφ που έπιασε δύο εκτελέσεις από Κόκε και Άσπας, οι διοργανωτές επικράτησαν με 4-3 των παγκόσμιων πρωταθλητών του 2010 και έγραψαν ιστορία, φτάνοντας για πρώτη φορά ως Ρωσία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σκορπώντας ενθουσιασμό στις εξέδρες του “Λουζνίκι” και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ισπανία προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 12 λεπτό, με αυτογκόλ του Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, υπό την πίεση του Σέρχιο Ράμος. Ήταν το 10ο αυτογκόλ σε αυτό το Μουντιάλ. Η οικοδέσποινα, Ρωσία, ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι!

Στο 40ο λεπτό, η μπάλα βρήκε τον αγκώνα του Πικέ στην κεφαλιά του Αρτέμ Τζιούμπα. Μετά την κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε ο Πικέ, ο Τζιούμπα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, κι ενώ ο Ντε Χέα έπεσε από την άλλη πλευρά, 1-1. Σε ένα χιλιαρό και ανούσιο β΄ μέρος, καμία ομάδα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πραγματοποιήθηκε μια 4η αλλαγή, όταν στο 97ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Αλεξάντερ Ερόκιν πέρασε αντί του Κουζιάεβ για τη Ρωσία, βάσει του νέου κανονισμού.

Σε 4η αλλαγή προχώρησε και ο Ιέρο, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ροντρίγκο, στο 104ο λεπτό στη θέση του Ασένσιο.  Στο 1-1 παρέμειναν οι δύο ομάδες στην παράταση κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Η Ρωσία επικτάτησε 4-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.Άστοχοι για την Ισπανία ήταν πρώτα ο Κόκε και στη συνέχεια ο Ιάγκο Άσπας. Αντίπαλος της Ρωσίας το Σάββατο (7/7) θα είναι η νικήτρια του Κροατία-Δανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments