Πολιτική

Σκοπιανό: Αμετακίνητος ο Καμμένος – “Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία να έρθει με 151 βουλευτές”

Σκοπιανό: Αμετακίνητος ο Καμμένος – “Δεν θα επιτρέψω η συμφωνία να έρθει με 151 βουλευτές”
Μήνυμα προς την κυβέρνηση για το Σκοπιανό από τον Πάνο Καμμένο.

Αμετακίνητος εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό, καθώς όπως δήλωσε δεν πρόκειται να περάσει καμία συμφωνία από την Βουλή με 151 βουλευτές.

Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά την απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης μιλώντας στο κανάλι του ΑΝΤ1, τόνισε ότι:

«Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019» αλλά επεσήμανε ότι η κύρωσης της συμφωνίας για το Σκοπιανό απαιτεί διευρυμένη πλειοψηφία.

«Για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα Σκόπια για να εκλεγεί νέος πρόεδρος, δημοψήφισμα. Και κατόπιν θα έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή».

«Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει πάνω από δύο χρόνια», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Στηρίζω τον Τσίπρα αλλά…

«Στηρίζω τον Αλέξη τον Τσίπρα, στηρίζω αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά εάν γίνουν όλα και πάμε στους 151, πρέπει να λειτουργήσω σαν βαλβίδα ασφαλείας», σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 08:30 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι η συμφωνία των Πρεσπών να έχει ισχύ.

«Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, να προχωρήσουν και οι συνταγματικές αλλαγές και ύστερα η συμφωνία να έρθει προς κύρωση στην Βουλή και όταν έρθει θα φροντίσω εγώ να μην κυρωθεί», είπε. Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια μη παρουσίας του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ και συνέχισε:

«Να δηλώσω ξεκάθαρα, ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ».

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές».«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments