Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Τι δείχνει η εικόνα των ομάδων των «8»

Μουντιάλ 2018: Τι δείχνει η εικόνα των ομάδων των «8»
Το προφίλ των ομάδων για τους "8" του Μουντιάλ.

Έξι ομάδες από την Ευρώπη και δύο από την Νότια Αμερική, διεκδικούν το τρόπαιο στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Κροατία, η Σουηδία, το Βέλγιο και η Ρωσία είναι οι υποψήφιες «πρωτάρες», την ώρα που Βραζιλία, Ουρουγουάη, Γαλλία και Αγγλία έχουν κατακτήσει την κορυφή του κόσμου.

Με «εκτός νυμφώνος» αρκετά φαβορί, όπως η Αργεντινή και η Ισπανία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Πορτογαλία να επιστρέφουν στην Ιβηρική χερσόνησο, η «μάχη» για το κύπελλο, εξελίσσεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς καμία από τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν, δεν δείχνει να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Στο «ζευγάρι» της Ουρουγουάης με την Γαλλία, υπάρχει ισοδυναμία όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία, όμως η «γρανιτένια» άμυνα των Λατινοαμερικανών, δεν αποκλείεται να κάνει την διαφορά.

Η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ (σ.σ. στον νικηφόρο προημιτελικό με 2-1 επί της Πορτογαλίας), αλλά θα χάσει τον Έντινσον Καβάνι, που αποχώρησε, αφού σκόραρε δις στο ματς με τους Ίβηρες.

Στην συγκομιδή των δύο ομάδων, συμπεριλαμβάνονται το εμφατικό 3-0 επί της Ρωσίας για την Ουρουγουάη και το …εξωπραγματικό 4-3 των «πετεινών» με την Αργεντινή. Εάν δηλαδή, ατύπως, «αφαιρούσαμε» αυτούς τους δύο αγώνες που «κανονικά» είναι εκτός πλαισίου Μουντιάλ, τότε η ομάδα του Ταμπάρες θα είχε συντελεστή τερμάτων 4-1 και η Γαλλία 3-1. Συμπέρασμα;

Πρόκειται για δύο ομάδες που σκοράρουν αρκετά, ενώ η αμυντική τους λειτουργία, αγγίζει τα επίπεδα του άριστα…

Για την Βραζιλία και το Βέλγιο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, εκτός από ότι ενδέχεται να δούμε την αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Αν και συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν υπάρχει ευρύ σκορ, η «σελεσάο» με επτά τέρματα και οι «κόκκινοι διάβολοι» με 11 (!), σχηματίζουν τον πιο… παραγωγικό προημιτελικό.

Η εξαιρετική άμυνα της Βραζιλίας, ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο για την πρόκριση, όμως θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο την βελτίωση της και απέναντι στην καλύτερη μεσοεπιθετική γραμμή της ποδοσφαιρικής υφηλίου.

Για την αναμέτρηση της Ρωσίας με την Κροατία, η κατάσταση φαίνεται «μοιρασμένη» στην επίθεση (σ.σ. οι Ρώσοι μετρούν εννέα γκολ και οι Βαλκάνιοι οκτώ), όμως η «Χρβάτσκα» αποδεικνύεται προς το παρόν καλύτερη στην αμυντική λειτουργία με παθητικό δύο γκολ, έναντι πέντε της «οικοδέσποινας».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως στην μοναδική φορά που έπαιξε καθοριστικό ματς η Κροατία, δεν ξεδίπλωσε το επιθετικό της ταλέντο, μένοντας στο 1-1 με την Δανία, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Το τέταρτο «εισιτήριο» θα δεκδικήσουν η Αγγλία και η Σουηδία. Πρόκειται για ένα «ζευγάρι» όπου θ΄αναμετρηθούν οι δύο πιο «ομάδες» του τουρνουά. Όπως αποδεικνύεται και από την αμυντική τους λειτουργία, καθώς η Σουηδοί έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ, ενώ οι Άγγλοι ένα περισσότερο.

Και αν μάλιστα αναλογισθούμε πως οι Σκανδιναβοί που στην επίθεση ικανοποιούν αρκετά με έξι τέρματα, αντιμετώπισαν επιθέσεις «φωτιά» όπως αυτή της Γερμανίας, του Μεξικού και της Ελβετίας, ίσως να μην έχουν τόσο δύσκολο έργο απέναντι στην Αγγλία που επιθετικά βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Χάρι Κέϊν και δευτερευόντως στον Λίνγκαρντ.

Άλλωστε ο άσος της Τότεναμ έχει πετύχει το 66,6% των αγγλικών τερμάτων και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με έξι τέρματα (σ.σ. η Αγγλία έχει σημειώσει εννέα στο τουρνουά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments