Θεσσαλονίκη: Παραδοσιακή κορεάτικη μουσική στην πλατεία Αριστοτέλους
Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα είδη παραδοσιακής κορεατικής μουσικής, να κατασκευάσουν βεντάλιες, να φορέσουν τα κορεατικά ρούχα Hanbok και να φωτογραφηθούν θα έχουν όσοι επισκεφθούν την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουλίου.
Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ φιλοξενεί το 12ο Φεστιβάλ Νέου Κύματος της Κορέας, με τίτλο “Η Κορέα στην Αγορά”. Το φεστιβάλ φιλοξενείται στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου “Off-campus Language Seminars” που διοργανώνει το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, από τις 6 έως τις 20 Ιουλίου 2018, στο οποίο συμμετέχουν 30 φοιτήτριες και φοιτητές του Chonbuk National University of South Korea, πανεπιστήμιο με το οποίο το ΑΠΘ διατηρεί συμφωνία συνεργασίας.
Το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με αρκετά διαφορετικά είδη παραδοσιακής κορεατικής μουσικής και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρουσιάσεις:
K-POP: O όρος “K-Pop” αναφέρεται στη λαϊκή μουσική της Κορέας. Οι εντυπωσιακές χορογραφίες που συνοδεύουν τη μουσική μαγεύουν τον θεατή από την πρώτη στιγμή.
MINYO: Πρόκειται για το λαϊκό τραγούδι που διασώθηκε έως τις μέρες μας μέσα από την προφορική παράδοση, το οποίο αναφέρεται στη χαρά και στη θλίψη της ζωής στο πέρασμα των αιώνων.
SA-MUL-NORI: Παραδοσιακή κορεατική μουσική που παίζεται με τέσσερα κρουστά όργανα και αποτελεί ευχή για μια καλή συγκομιδή.
PAN-SORI: Πρόκειται για ένα είδος μουσικής αφήγησης, με ερμηνευτές τον Γκόσου, τον τυμπανιστή, και τον Σορικούν, που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τραγουδιού, ψαλμών και χειρονομιών για να υποδυθεί τον ρόλο του.
PAN-GUT: Ο κορεατικός όρος “gut” αναφέρεται στον μουσικό ρυθμό των σαμανιστικών τελετών. Το pan-gut είναι η τελετή έναρξης των τοπικών εορτών σε κάθε κορεατικό χωριό.
Το σχόλιο σας