Διεθνή

Φωτιές Αττική: Πέντε χώρες στέλνουν βοήθεια στην Ελλάδα

Φωτιές Αττική: Πέντε χώρες στέλνουν βοήθεια στην Ελλάδα
Ευρωπαίοι ηγέτες τηλεφωνούν διαρκώς στον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνουν έτοιμοι για βοήθεια μπροστά στον όλεθρο από τις φωτιές.

Κύπρος, Τουρκία, πΓΔΜ, Ισραήλ, Ισπανία και ΕΕ συνδράμουν με αποστολή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας μετά τις φωτιές και τις ανεξέλεγκτες συνέπειες της.

Την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές εξέφρασαν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ηγέτες της ΕΕ και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και του γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν μέχρι στιγμής εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές και γνωστοποιώντας στον πρωθυπουργό την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Με ανακοίνωσή του,  το υπουργείο εΕξωτερικών εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της πΓΔΜ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νικόλα Ντιμιτρόφ για την άμεση ανταπόκρισή τους να προσφέρουν ιπτάμενα μέσα για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζεται επίσης στην Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για την προσφορά βοήθειας, υλικής και σε ανθρώπινο δυναμικό και όλους τους φίλους και εταίρους μας που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δράμα του ελληνικού λαού».  «Η ταχύτατη αυτή προσφορά βοήθειας» όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ «αποδεικνύει στην πράξη ότι το πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και αλληλεγγύης, όπως στις φυσικές καταστροφές, δεν γνωρίζει σύνορα  και υπερβαίνει κάθε διαφορά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments