Ελλάδα

Καιρός: Καταιγίδα τώρα στην Αθήνα – Πλημμύρισε η Κηφισίας

Καιρός: Καταιγίδα τώρα στην Αθήνα – Πλημμύρισε η Κηφισίας
Ο καιρός στην Αθήνα παραμένει άστατος με ισχυρή καταιγίδα να πλήττει κυρίως τα βόρεια προάστια - Συγκλονιστικές εικόνες στο Μαρούσι.

Ισχυρότατη καταιγίδα πλήττει από το μεσημέρι την Αθήνα και κυρίως τα βόρεια προάστια, με τον καιρό να δείχνει το αλλοπρόσαλλο πρόσωπό του.

Η χειρότερη εικόνα είναι στα βόρεια προάστια όπου οι όγκοι του νερού έχουν καλύψει σχεδόν τα πάντα. Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην Λεωφόρο Κηφισίας, αλλά και στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου όπου η κατάσταση είναι πρωτόγνωση.

Μάλιστα, είναι τέτοια η εικόνα στη συγκεκριμένη περιοχή που ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα, Γιώργος Καραμέρος μέσω του ΣΚΑΙ κάλεσε τους πολίτες να μην κυκλορούν πεζή στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου και την Κονίτσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί τουλάχιστον 120 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα αυτοκίνητά τους. Οι περιοχές που έχουν πληγεί είναι το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Πεντέλη, τα Βριλήσσια, η Κηφισιά και η Ερυθραία.

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής.

Ειδικότερα, έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Η πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων από αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία των βορείων προαστίων, ενώ μία ηλικιωμένη κινδύνευσε στο Μαρούσι, όταν πλημμύρισε το υπόγειο στο οποίο κατοικούσε.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει από την Τετάρτη πως έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Για την Πέμπτη (26-07-18)

Α. Κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.

Β. Κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής.

Για την Παρασκευή (27-07-18)

Κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής και πιθανώς οι Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments