Ειδήσεις

Η “κλεφτή” επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι μόνο για τα μάτια της ΕΡΤ

Η “κλεφτή” επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι μόνο για τα μάτια της ΕΡΤ
Ο Αλέξης Τσίπρας μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά πήγε στο Μάτι, αλλά όλοι τον είδαν μόνο από την τηλεόραση.

Ακριβώς μια εβδομάδα μετά την έκτακτη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την άμεση επίσκεψή του στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ο πρωθυπουργός σήμερα επισκέφθηκε το Μάτι Αττικής για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, στην περιοδεία του στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας είχε 11 συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, γεγονός που φανερώνει ότι οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, προσπάθησαν διακαώς να αποφύγουν τα τετ α τετ του πρωθυπουργού με οργισμένους κατοίκους, προκειμένου να μην έχουμε ξανά δούμε ξανά σκηνές όπως αυτές με τον Πάνο Καμμένο που δέχθηκε σκληρή κριτική ότι άφησε ανθρώπους να καούν και να πληγούν ζωντανοί.

Με τηλεοπτική κάμερα της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, όπου σήμερα έχει εγκατασταθεί η δύναμη του στρατού που διανέμει την ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

«Πόσες ώρες είσαστε εδώ στη μάχη;» ρωτά ο πρωθυπουργός στους οπλίτες. “Κάποιοι 72, κάποιοι 48, κάποιοι 24», απαντούν οι οπλίτες”. Σε άλλο παραπλανητικό βίντεο που πρόβαλλε η ΕΡΤ στο σημερινό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ο πρωθυπουργός «ξεναγήθηκε» από πρόθυμους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών στην ψαροταβέρνα «Αργυρά Ακτή» και στο οικόπεδο που βρήκαν τραγικό θάνατο αγκαλιασμένοι 26 άνθρωποι.

«Ο κόσμος άφησε τα αυτοκίνητά του αλλά δεν είχε πρόσβαση στην παραλία» είπε στον κ. Τσίπρα μια μηχανικός του υπουργείου Υποδομών λες και ο μοναδικός λόγος που 88 άνθρωποι απανθρακώθηκαν ζωντανοί ή πνίγηκαν ήταν οι στενοί δρόμοι στο Μάτι. Εκείνη την στιγμή δεν ακούστηκε κουβέντα, λες και ο Αλέξης Τσίπρας ήπιε… το αμίλητο νερό. Λάθη της κυβέρνησης δεν έγιναν; Απάντηση για άλλη μια φορά δεν δόθηκε ποτέ.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Να είστε σίγουρος γι’ αυτό» διαβεβαιώνει τον πρωθυπουργό ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Αναγνωστάκης, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης διαχείρισης ανθρωπίνων απωλειών στη φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής είχε εισηγηθεί την εκκένωση της περιοχής στο Μάτι, αλλά κανείς δεν τον άκουσε… Γιατί;

Απάντηση δεν δόθηκε ούτε σε αυτό το ερώτημα, αφού το κακοστημένο βίντεο της ΕΡΤ με τίτλο «ο πρωθυπουργός στα καμμένα», δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε στο ότι οι κάτοικοι πάλευαν με τις δικές τους δυνάμεις ενάντια στην πύρινη λαίλαπα, αλλά και ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το “θέατρο” της ΕΡΤ που μόνο αυτή βρέθηκε στο Μάτι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα:

Μιλάμε λοιπόν για μια καθαρά προπαγανδιστική συμπεριφορά εκ μέρους κυβέρνησης, η οποία είχε ως στόχο να δείξει την ευαισθησία του πρωθυπουργού…Το ότι θα προξενούσε εντύπωση πως δεν βρέθηκε ένας κάτοικος δίπλα του δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

Σήμερα μια εβδομάδα μετά, συνεχίζουν τα φταίνε τα αυθαίρετα, η άναρχη δόμηση, οι αδιέξοδοι στενοί δρόμοι και όλα αυτά που υποστηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απάντηση ακόμα ουδεμία…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments