Πολιτική

Πυρκαγιές Αττικής: Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις – Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τους νεκρούς

Πυρκαγιές Αττικής: Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις – Η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τους νεκρούς
Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως δεν γνώρζε από την πρώτη στιγμή το μέγεθος της εθνικής τραγωδίας

Τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας είναι πραγματικός καταπέλτης για την κυβέρνηση, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα πως γνώριζαν για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Αττική και μπροστά σε αυτή την απίστευτη τραγωδία τα κυβερνητικά κλιμάκια ακόμα και την πιο κρίσιμη ώρα, έπαιζαν αισχρά επικοινωνικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή το ΕΚΑΒ, έλαβε την πρώτη κλήση για δύο νεκρούς στις 20:40. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πουλής τόνισε πως πριν τη σύσκεψη του πρωθυπουργού η κυβέρνηση γνώριζε πως υπήρχαν πολλοί νεκροί και ήδη έπαιρναν και τα πρώτα μέτρα.

Όπως περιέγραψε στις 20:40 υπήρξε η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για δύο νεκρούς και στις 22:30 το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει ήδη τους πρώτους 4 νεκρούς από το Μάτι.

Την ίδια ακριβώς ώρα δηλαδή στις 22:30 δίδεται εντολή στο νοσοκομείο Σισμανόγελιο για διαμόρφωση ειδικού χώρου για τους νεκρούς.

Την αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Μαθιόπουλου, ο οποίος μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ πριν τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό είχε παραλάβει ήδη 4 νεκρούς από το σημείο της πυρκαγιάς.

Τις αποκαλύψεις αυτές επιβεβαιώνει και η καταγγελία του ανεξάρτητου βουλευτή, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε γνωστό πως από νωρίς το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ειδοποιηθεί να φέρει στο Μάτι Αττικής 40 ειδικούς σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνη τη σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα είπαν στον πρωθυπουργοί, οι υπουργοί και οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας πως υπήρχαν λίγοι τραυματίες και εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε ένα λιμανάκι. Ούτε λόγος για τους νεκρούς και φυσικά το ερώτημα που γεννάται εάν οι υπουργοί είπαν ψέματα στον πρωθυπουργό ή ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε τα πάντα από την πρώτη στιγμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments