Πολιτική

Νεκροί Μάτι: Ο Σαντορινιός διαψεύδει το σήμα του Λιμενικού για τους νεκρούς

Νεκροί Μάτι: Ο Σαντορινιός διαψεύδει το σήμα του Λιμενικού για τους νεκρούς
Με το Μάτι να μετράει ακόμα νεκρούς από τις πυρκαγιές οι κόντρες δίνουν και παίρνουν για την κυβέρνηση που όπως φαίνεται γνώριζε από το πρώτο λεπτό πως υπάρχουν νεκροί.

Με τα δάκρυα να μην έχουν στεγνώσει ακόμα στο Μάτι προέκυψε νέος κύκλος αντιπαράθεσης με αφορμή την αποκάλυψη του εγγράφου από το Λιμενικό σώμα σχετικά με την ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης ατόμων και ανεύρεσης σορών στη θάλασσα μετά τις πυρκαγιές.

Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου προστίθεται στις συνεχείς αποκαλύψεις για την ώρα που η κυβέρνηση άρχισε να λαμβάνει πληροφορίες για νεκρούς, γεγονός που την αφήνει έκθετη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο του Λιμενικού Σώματος στις 19:08 υπάρχει το πρώτο σήμα από το κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας προς το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενιού για συνεχείς ροές διασωθέντων και σορών. Αυτό το σήμα ήρθε μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού που έγινε με την παρουσία του πρωθυπουργού και στην οποία δεν είχε καμία ενημέρωση ο Αλέξης Τσίπρας για νεκρούς.

Αυτό είναι το σήμα στο Λιμεναρχείο, όπως το αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος

Ωστόσο αυτό το επίσημο έγγραφο φαίνεται πως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός το διαψεύδει.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός αναφέρει πως το σήμα του λιμενικού σώματος αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης ατόμων και την ανεύρεση σορών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μάτι Αττικής, που επλήγη από την καταστροφική πολύνεκρη πυρκαγιά στις 23/07, αναφέρει ως ώρα έναρξης των επιχειρήσεων διάσωσης την 19:08, επιχείρηση η οποία εξελίχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα, και όχι, όπως λανθασμένα ερμηνεύτηκε, ως ώρα ανεύρεσης σορών.

Ο κ.Σαντορινιός τονίζει ότι η σχετική αναφορά του λιμεναρχείου περιγράφει όλα τα συμβάντα που ακολούθησαν εκείνη την ημέρα, καθώς και τα σκάφη που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά τα σκάφη δεν είχαν φθάσει πριν από τις 19:08 το απόγευμα, όταν και ξεκίνησε η περισυλλογή των πληγέντων.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας προσθέτει επίσης ότι το σήμα του λιμενικού σώματος γράφτηκε την Τρίτη στις 24/07 στις 18:30 το απόγευμα, μια μέρα μετά τα γεγονότα, έχοντας πια τη συνολική εικόνα της κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments