Ελλάδα

Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα: Αναγέννηση μέσα από τις στάχτες – Η συγκλονιστική μαρτυρία μοναχής

Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα: Αναγέννηση μέσα από τις στάχτες – Η συγκλονιστική μαρτυρία μοναχής
Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που έπληξε την Αττική και τώρα οι άνθρωποί του πρέπει να κάνουν μια νέα αρχή για χάρη των παιδιών μου έμεναν μέσα σε αυτό.

Ανάμεσα στις περιουσίες που κατέστρεψε στο πέρασμά της η φονική η πυρκαγιά που σάρωσε την Ανατολική Αττική, ήταν και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στον Νέο Βουτζά.

Άμεσα, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος ζήτησαν βοήθεια προκειμένου τα 45 παιδιά και οι 14 μοναχές που έμεναν μέσα στο Λύρειο Ίδρυμα να μην μείνουν χωρίς στέγη.

Στο κάλεσμα αυτό, ανταποκρίθηκε η “Μότορ Όιλ” η οποία όπως ανακοίνωσε θα αναλάβει την αποκατάσταση ολόκληρου του Ιδρύματος, καθώς οι ειδικοί το έκριναν ως ακατάλληλο, αφού εκτός από σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το κτίσμα, υπάρχουν και εξίσου σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση.

Τις εφιαλτικές στιγμές και το θαύμα από το οποίο γλίτωσαν όσοι βρίσκονταν μέσα στο Ίδρυμα την ώρα της πυρκαγιάς περιέγραψε στον Alpha η ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και Διευθύντρια του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, Μοναχή Μαρία.

«Ήταν πολύ λίγα τα παιδιά. Ευτυχώς που τα περισσότερα έλειπαν, γιατί δεν ξέρω με τον πανικό που θα έπιανε τα πιτσιρίκια αν θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε τόσο γρήγορα».

«Στο τελευταίο αυτοκίνητο με το οποίο φεύγαμε, η φωτιά είχε πιάσει ήδη έξω από τα πεύκα», λέει η ηγουμένη.

Σώθηκαν όλοι, πλην του Σπύρου Κάκαρη, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει.

«Ο Σπύρος Κάκαρης έπαιζε με τα παιδιά, πήγαιναν σε αγώνες», λέει η ηγουμένη προσθέτοντας: «Έδωσε τη ζωή του να μας βοηθήσει. Ζούσε στον Μαραθώνα και ήρθε να βοηθήσει. Δεν έμενε εδώ».

Η αισιοδοξία για το αύριο

«Απλός κόσμος παίρνει και λέει ότι κατέθεσε 50 ευρώ, 100 ευρώ, 20 ευρώ. Είναι άνθρωποι που στερούνται και προσπαθούν να βοηθήσουν και είναι πολύ συγκινητικό. Σιγά-σιγά θα ξαναγίνουν. Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας.

Και δεν μας αφήνει ο κόσμος να απελπιστούμε με τη βοήθεια που μας δίνει. Κάποια παιδιά που βγήκαν από εδώ έχουν κάνει οικογένειες, έχουν εγγόνια. Και τώρα ήρθαν ξανά να βοηθήσουν», καταλήγει η Διευθύντρια του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments