Γυναίκα

Γιατί πολλά ζευγάρια χωρίζουν στις διακοπές – Πώς να το αποφύγετε!

Γιατί πολλά ζευγάρια χωρίζουν στις διακοπές – Πώς να το αποφύγετε!
Συμβουλές για το καλοκαίρι!

Ξεκινήσατε όλο χαρά να πάτε διακοπές, μαζί. Επιτέλους θα βρεθείτε σε μια μαγευτική αμμουδιά να απολαύσετε τον έρωτά σας, τον ήλιο και τη θάλασσα. Μετά από καιρό που βρισκόσασταν μόλις για να φάτε μαζί βραδινό και να πάτε για ύπνο τώρα θα περάστε μια εβδομάδα μαζί.

Μαζί στα χαρούμενα αλλά και στις ασήμαντες τριβές όπως πού θα πάτε για μπάνιο, αν θα καθίσετε σε ψάθα ή σε ξαπλώστρες, αν θα βουτήξετε μαζί στη θάλασσα, αν το μαγιό είναι μικροσκοπικό ή άσχημο, αν έχεις κυτταρίτιδα και φοβάσαι να αποκαλυφθεί, αν ο διπλανός σου χαμογελάει, αν στη δίπλα ομπρέλα κάθεται μια δίμετρη ξανθιά που χαμογελά χαζά σε όποιον την κοιτάει..

Εκατοντάδες λοιπόν τα «αν» και οι αφορμές για μούτρα και καυγάδες. Κι’ όμως εσύ δεν το είχες φανταστεί έτσι. Ήθελες να είσαι αγκαλιά με τον άνθρωπό σου, να σε βλέπει σα Θεά, να κάνετε συνέχεια σεξάκι και να ζείτε σαν ερωτευμένοι πιγκουΐνοι, όπως λέει και ο Βαγγέλης Γερμανός.

Γιατί ενώ ξεκινάμε τις διακοπές με τόσες προσδοκίες «το γλυκό ξινίζει»; Φταίει η κακιά σου τύχη, η γκρίνια της μάνας σου που την αφήνετε μόνη στην πόλη; ΌΟΟΧΙ! Κανείς δε θέλει το κακό σου, ούτε έχει βαλθεί να σάς χωρίσει. Απλά ο νόμος της έλξης λόγω απόστασης και αυξημένων υποχρεώσεων που εξιδανικεύει μια σχέση κάνει τα δικά του, παρά τη θέλησή σας και ισοπεδώνει όλα τα όνειρα μετατρέποντάς τα σε σκόνη και θρύψαλα.

Ας δούμε τις πιθανές αιτίες που βάζουν τρικλοποδιά στη σχέση και στην έκβαση των διακοπών:

1. Το καλοκαίρι οι πειρασμοί είναι πολλοί: Λίγο η τριβή της καθημερινότητας, το πάθος που άλλοτε έκαιγε τα σεντόνια και τώρα γίνεται μια φορά το μήνα και αν, λίγο τα παιδιά, λίγο η οικονομική στενότητα, λίγο πως έχεις ξενερώσει λόγω κούρασης και βαρεμάρας συντελούν για να κάνουν το love story αποτυχημένη απόπειρα επανένωσης. Αυτά τα ρομάντζα που διαβάζεις στα arlequin να τα ξεχάσεις για το καλό σου!

2. Ζώντας με τον άνθρωπό μας 24 ώρες το 24ώρο μαζί: Αγάπες μου οι διακοπές δεν είναι μια ρομαντική κομεντί με happy end. Ούτε αυτός, αλλά ούτε και εσύ ζείτε σε ροζ σύννεφο χωρίς να ανησυχείτε για την εμφάνισή σας, τα χρήματα που θα ξοδέψετε ή τις υπερβολικές προσδοκίες. Το σενάριο της ζωής κάνει τα δικά του ακολουθώντας τη δική του διαδρομή. Αυτό σημαίνει επί του πρακτέου νεύρα, μουτράκια και ανάγκη για ευελιξία προκειμένου με χιούμορ να το σώσετε.

3. Η έλλειψη αγάπης και έλξης: Πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως η αλλαγή περιβάλλοντος και οι χαλαρές διακοπές κάνουν θαύματα. «Ναι» σε κάποιες περιπτώσεις η φλόγα επανέρχεται αλλά αυτό δεν είναι για όλους δεδομένο. Πολλά ζευγάρια νιώθουν έλξη για τους γύρω τους που φαντάζουν αψεγάδιαστοι, ενδιαφέροντες και ίσως άπιαστοι. Και τότε ξεκινά το φλερτ, τα κλάματα και η συνειδητοποίηση πως έχει έρθει το τέλος της σχέσης.

4. Αντί να ασχολείστε ο ένας με τον άλλο έχετε το tablet στα χέρια ή το κινητό και ποστάρετε φωτογραφίες κάνοντας «παιχνίδι». Τα social media χαλούν τη σχέση και πολλές φορές είναι αιτίες για μεγάλους καυγάδες και ατάκες απείρου κάλους.

5. Η μουρμούρα για την εμφάνιση: Συνήθως άκομψα σχόλια κάνουν οι άνδρες. Εμείς οι γυναίκες τα κρατάμε για τον εαυτό μας και τα σχολιάζουμε με τις φίλες μας. Όμως, οι άντρες θα αρχίσουν να κοιτάνε δεξιά και αριστερά και δε θα χάνουν ευκαιρία να σε κρίνουν αν φας μια μπουκιά παραπάνω.

6. Η γκρίνια για τα έξοδα: Εσύ, ονειρεύεσαι αστακομακαρονάδα, ρομαντικά δείπνα και χορό ως το πρωί και ο καλός σου αρκείται σε σουβλάκια ή άντε και μια πίτσα και καφέδες. «Ναι», είναι προφανές πως δεν είστε κροίσοι και όσα η καρδιά σας λαχταρά δε σημαίνει πως μπορούν να υλοποιηθούν. Αλλά υπάρχουν λύσεις, αν το θέλετε πραγματικά και το έχετε συζητήσει από πριν χωρίς εγωισμό και παιδιαρίσματα.

7. Διαφορετικοί ρυθμοί και ανάγκες: Εσύ ξυπνάς μεσημέρι και η πρώτη σου σκέψη είναι μια φραπεδιά και βουρ στη θάλασσα. Η γυναίκα σου όμως έχει ξυπνήσει από τα χαράματα για να κάνει αποτρίχωση, να βαφτεί όσο πιο φυσικά γίνεται για να δείχνει κούκλα, έχει κάνει μισή ώρα τρέξιμο, έχει πιεί το χυμό και τον καφέ της και περιμένει τον πασά να δεήσει να σηκωθεί ρίχνοντας μέσα της μούντζες και βρισιές. Μήπως να είσαι και εσύ λίγο λιγότερο αδιάφορος;

8. Κομψότητα ή άνεση; Η γυναίκα σου ή η γκόμενά σου έχει φέρει μαζί της 15 μαγιό, 3 πετσέτες θαλάσσης, 10 φορέματα, 5 παντελόνια και 10 ζεύγη παπουτσιών για τρεις ημέρες. Εκείνη προσπαθεί να είναι υπερπαραγωγή και εσύ άνετος. Εκείνη βγαίνει από το δωμάτιο ως φωτομοντέλο και εσύ σαν Αλβανός τουρίστας. Εεε λίγο θέλει για να ξεσπάει η δόλια και σκοτεινιασμένη; Και δεν είπαμε να κάνεις το ίδιο. Αλλά πού πας βρε κακομοίρη; Καθρέπτη δεν έχεις;

Θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε άλλους 100 λόγους για να περιγράψουμε όσα συμβαίνουν στις διακοπές και στο μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών. Αλλά δεν αξίζει. Ο σκοπός είναι να το σώσουμε όσο γίνεται και όχι να σπείρουμε την καταστροφή.

Tips για να το μαζέψουμε και να διασκεδάσουμε

1. Ξεκινάμε τις διακοπές μας χωρίς προσδοκίες ζευγαριού αλλά σα δύο καλοί φίλοι. Στους φίλους κάνουμε πλάκα και είμαστε πιο ελαστικοί στις κρίσεις μας. Αυτό αυτόματα μάς χαλαρώνει.

2. Έρωτας και πάθος: Η παραδοχή πως δεν είστε ζευγάρι φρέσκο σαν την τσιπούρα που σπαρταράει αλλά ετών αυτόματα φέρνει τη λογική στο προσκήνιο. Αυτό σημαίνει πως το πάθος έγινε αγάπη και στοργή. Λίγο είναι;

3. Διασκεδάστε: Είναι προτιμότερο να πάτε 3εις μέρες διακοπές και να κάνετε ό,τι λαχταρά η ψυχή σας παρά μίζερα μια εβδομάδα.

4. Παίξτε σαν παιδιά: Ζήστε ανέμελα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ρολόι και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη. Ξεχάστε τους ρόλους σας στην πόλη και τον καθωσπρεπισμό.

5. Βάλτε ένα πλαφόν στα χρήματα που θα ξοδέψετε: Κρατήστε 100€ στην άκρη για μια τρέλα της στιγμής.

6. Χαμογελάτε όσο πιο πολύ μπορείτε: Το χαμόγελο και η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική.

7. Επιστρατεύστε το χιούμορ: Αντί να βρίσετε ή να μουτρώσετε πετάξτε μια έξυπνη ατάκα. Θα το σώσετε και θα μπορέσετε να το συζητήσετε αυτό που σας απασχολεί άλλη στιγμή.

8. Μην πιέζετε για πράγματα που ο άνθρωπός σας δε θέλει και αποτελούν κόκκινη γραμμή: Εσύ, ονειρεύεσαι τη δίμετρη ξανθιά Σουηδέζα στο κρεβάτι σου να ερωτοτροπεί με τη γυναίκα σου και σένα. Η σύντροφός σου, όμως, δεν είναι αυτής της σχολής. Μην την πιέζεις γιατί με το δίκιο της θα σού φέρει τον καφέ στο κεφάλι. Καλό είναι αν τα «θέλω» μας είναι διαφορετικά να χωρίζουμε όσο πιο φιλικά γίνεται. Δικαίωμα στην αγάπη και στον έρωτα έχουμε όλοι σε κάθε ηλικία.

9. Άγχος για τα παιδιά, τους γέρους γονείς ή τη δουλειά: Διακοπές σημαίνει ξεκούραση. Δύο καρπούζια κάτω από την ίδια αμασχάλη δε χωράνε. Αυτό σημαίνει πως αφήνουμε τις εκκρεμότητές μας αφιερώνοντας αυστηρά μια ώρα την ημέρα για τηλεφωνήματα, mails και επαφή με τον έξω κόσμο.

10. Δώστε χρόνο και χώρο στη σχέση σας: Πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο, ή ένα παιχνίδι. Μιλήστε με τους γύρω σας και κοινωνικοποιηθείτε. Κολυμπήστε και μόνοι δεν είναι ανάγκη να είστε συνεχώς χέρι- χέρι μαζί σα σιαμαία.

Αν ακολουθήσετε τις ως άνω συμβουλές έχετε ελπίδα να περάσετε όμορφα και ξέγνοιαστα. Μήπως να το προσπαθήσετε; Έχετε κάτι να χάσετε;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments