Γυναίκα

Πώς θα κερδίσεις τις εντυπώσεις από τα πρώτα κιόλας ραντεβού – Τα do και τα don’t

Πώς θα κερδίσεις τις εντυπώσεις από τα πρώτα κιόλας ραντεβού – Τα do και τα don’t
Η αλήθεια είναι πως τον πρώτο καιρό όλοι βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να εντυπωσιάσουμε τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει.

Κάποιοι το κάνουμε ασυναίσθητα ενώ κάποιοι άλλοι κατόπιν στρατηγικής. Αυτή είναι μια τακτική που γίνεται στη δουλειά, σε νέες φιλίες, σε καινούργιους υποψήφιους έρωτες και σε εν δυνάμει συγγενείς (αν η σχέση προχωρήσει και εξελιχθεί).

Δεν φτάνει να βάλουμε το καλύτερό μας χαμόγελο και τα ρούχα που μας κολακεύουν. Ασφαλώς και είναι σημαντικά τα προαναφερθέντα αλλά δεν αρκούν.

Για να κερδίσουμε την προσοχή ενός ανθρώπου, πρέπει να σκεφτούμε τον εαυτό μας ως προϊόν. Γιατί κάποιος να το επιλέξει; Ποια χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά; Πού υπερτερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Είναι ένα είδος marketing που μάς κάνει να μην επαναπαυόμαστε, μάς αναγκάζει να είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι, συνεννοήσιμοι με στόχο να ξεχωρίσουμε και να αφήσουμε θετικές εντυπώσεις προκειμένου η απουσία μας να είναι αισθητή.

Τα do και τα don’t:

1. Είμαστε χαλαροί και ευχάριστοι, χωρίς να ανησυχούμε για την έκβαση μιας γνωριμίας. 2. Φροντίζουμε να πάμε ο καθένας ξεχωριστά και με το δικό του μεταφορικό μέσο. Η συνάντησή μας πρέπει να γίνει σ’ ένα όμορφο χώρο, αλλά σε κεντρικό σημείο ώστε αν κάτι πάει στραβά να έχουμε εύκολη δίοδο διαφυγής. 3. Ενημερώνουμε ένα φίλο ή μια φίλη πού θα είμαστε ώστε να δώσουμε το στίγμα μας. 4. Δε διαλέγουμε ένα πολύ ακριβό μέρος για να μη φέρουμε την παρέα μας σε δύσκολη θέση. 5. Είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας. 6. Ντυνόμαστε κομψά αλλά όχι υπερβολικά. Δηλαδή ούτε με εμφανείς μάρκες, ούτε προκλητικά. Ο σκοπός είναι να είμαστε κομψοί και περιποιημένοι χωρίς να κάνουμε επίδειξη πλούτου. 7. Οι γυναίκες αν πάτε κομμωτήριο φροντίστε να κάνετε ένα χτένισμα λιτό και επιμελώς ατημέλητο. Οι άντρες φροντίστε να είστε καθαροί, κουρεμένοι και ξυρισμένοι. 8. Το μακιγιάζ για μας τις γυναίκες πρέπει να είναι ελαφρύ ώστε να τονίζει τα χαρακτηριστικά μας, χωρίς να μας μεταμορφώνει σε κάτι που δε μάς αντιπροσωπεύει. 9. Δεν είμαστε περισσότερο του δέοντος διαχυτικοί. Άλλωστε, τα πρώτα ραντεβού είναι διερευνητικά. Ανακαλύπτουμε τον απέναντι μας και του δίνουμε χρόνο να εκφραστεί. 10. Οι χειρονομίες, οι άσεμνες πράξεις και οι βωμολοχίες δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένους ανθρώπους.

Τα do και τα don’t:

11. Ακούμε με προσοχή και απαντάμε ευγενικά χωρίς να υψώνουμε τους τόνους, ακόμη και αν δε συμφωνούμε. 12. Συζητάμε ουδέτερα θέματα γενικού ενδιαφέροντος, χωρίς να μονοπωλούμε τη συζήτηση. 13. Δεν κάνουμε επίδειξη γνώσεων. 14. Δεν επιδιώκουμε σεξ στα πρώτα ραντεβού αν θέλουμε να μη δείχνουμε πεινασμένοι και να δώσουμε την ευκαιρία για να μάς πάρουν στα σοβαρά. 15. Προτείνουμε να πληρώσουμε μισά μισά το λογαριασμό μας (τα κορίτσια). Ο σωστός όμως άντρας οφείλει να μη το δεχτεί και να προσκαλέσει εκείνος. 16. Δε σκεφτόμαστε τον/ την υποψήφιο –α σύντροφο ως πορτοφόλι αλλά ως άνθρωπο. Αν ψάχνουμε χορηγό είναι προφανές πως το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενά μας –άρα σταματήστε να διαβάζετε εδώ. 17. Είναι σημαντικό να έχουμε αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια. Αυτό σημαίνει πως αν δε νιώθουμε συμβατοί δε δίνουμε φρούδες ελπίδες. Όμως, δεν προσβάλουμε και δεν το βάζουμε στα πόδια. 18. Κολακεύουμε αλλά με μέτρο. Πρέπει να είμαστε αληθινοί άνθρωποι και να μη δίνουμε εσφαλμένες εντυπώσεις γύρω από μας. 19. Δε θεωρούμε το υποψήφιο ταίρι μας δεδομένο και του χεριού μας. Είχε ζωή και πριν γνωριστείτε. 20. Δε γίνεστε βδέλλα. Τρομάζει και δείχνει απελπισία.

Τα do και τα don’t:

21. Δεν ασχολείστε την ώρα του ραντεβού με το κινητό σας, τα sms ή τα social media. Είναι σαν να περιμένετε απάντηση από κάποιον που καίγεστε και είστε στα καρφιά. 21. Μπορείτε να ανταλλάξετε μήνυμα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης (όχι μετά από 5 λεπτά αλλά λίγες ώρες αργότερα) λέγοντας «ευχαριστώ» και κανονίζοντας ίσως ένα νέο ραντεβού. 22. Μη στέλνετε κατεβατά κειμένων και όχι πάνω από δύο. Οι άνθρωποι έλκονται από ανεξάρτητους και μυστηριώδεις ανθρώπους. 23. Προσπαθήστε να κρατήσετε το ενδιαφέρον αμείωτο. Κάντε δηλαδή ένα δεύτερο ραντεβού πρωτότυπο, ευχάριστο και μοναδικό. Αν αγαπάτε την περιπέτεια και οι δύο μπορείτε να πάτε σε ένα escape room. Αν λατρεύετε τον κινηματογράφο να πάτε σινεμά. Αν είστε λάτρεις των ζώων πηγαίνετε στο Αττικό ζωολογικό πάρκο. Αν νιώσετε χαλαρά και διασκεδάζετε θα είστε ο εαυτός σας και ο πάγος ή η αμηχανία θα εξαφανιστούν. 24. Μη μιλάτε για πρώην, δείχνει πόνο και η νέα σχέση δεν είναι δεκανίκι. 25. Μη λέτε ψέματα για την οικονομική σας επιφάνεια, την ηλικία, την περιοχή που μένετε ή την οικογενειακή σας κατάσταση. Το ψέμα γεννά ψέμα και η γνωριμία θα έχει οδυνηρό τέλος.

Αν παρόλα αυτά η γνωριμία δεν εξελιχθεί σε σχέση με το βάζετε κάτω. Η θάλασσα είναι γεμάτη ψάρια.

Μην απελπίζεστε και μη ρίχνετε το λάθος στον εαυτό σας.

Είναι σαν να έχετε πάει στο super market και να έχετε αγοράσει ένα σαμπουάν γιατί έχει ωραίο περιτύλιγμα.

Αν όμως το δοκιμάσετε και δε σας κάνει θα απλώσετε το χέρι για το επόμενο, μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει γάντι στα μαλλιά σας. Έτσι λοιπόν είναι και οι γνωριμίες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments