Ελλάδα

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία του 25χρονου

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία του 25χρονου
ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν οι τρεις συλληφθέντες.

ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ: Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν οι δυο Πακιστανοί και ο Ιρακινός που συνελήφθησαν για το θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στο λόφο του Φιλοπάππου.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες εμπλέκονται σε τουλάχιστον 10 επιθέσεις – ληστείες, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο.

Υποστήριξαν πως δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν

Οι τρεις αλλοδαποί έχουν ομολογήσει ότι λήστεψαν τον Μουστάκα μαζί με τη φίλη του από την Πορτογαλία, αλλά δεν παραδέχονται ότι τον δολοφόνησαν.

Οι ίδιοι κατέθεσαν πως ο σκοπός τους ήταν να τον ληστέψουν και όχι να τον σκοτώσουν.

Ο 17χρονος Πακιστανός φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή πως “πήγε για να κάνει ληστεία” σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό.

Ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: «Ο μικρός (σ.σ. ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (σ.σ. ο συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του, έκανε βήματα προς τα πίσω, γλίστρησε και έπεσε».

Η ληστεία με αποτέλεσμα το θάνατο του 25χρονου φοιτητή έγινε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, όταν ο ίδιος βρέθηκε στο λόφο του Φιλοπάππου μαζί με την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία.

Οι δράστες τους πλησίασαν για να τους ζητήσουν τσιγάρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκαν ξανά στο σημείο οπλισμένοι με μαχαίρι και σπασμένο μπουκάλι, ζητώντας τους χρήματα και κινητά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments