Ειδήσεις

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Με νέα στροφή προς τα (κεντρο) δεξιά…

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Με νέα στροφή προς τα (κεντρο) δεξιά…
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Το «καυτό» ερώτημα σχετικά με τη νέα κυβέρνηση.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Είναι άδικο για τον Γιάννη Ραγκούση. Τόσοι και τόσοι υπουργοποιήθηκαν αυτός γιατί να μείνει εκτός χαρτοφυλακίων; Να ένα «καυτό» ερώτημα σχετικά με τον ανασχηματισμό. Το σημειώνω μετά αστείου και σοβαρού γιατί αν ήταν κάθε ανασχηματισμός να βελτιώνει την εικόνα και την απόδοση μιας κυβέρνησης οι πρωθυπουργοί θα τους επιχειρούσαν συχνότερα.

Από την εποχή του αείμνηστου Δημήτρη Μαρούδα που τους διέψευδε ακόμα και λίγη ώρα πριν τους ανακοινώσει, οι ανασχηματισμοί γινόντουσαν για να ανακόψουν την φθορά μιας κυβέρνησης και σπάνια το επιτύγχαναν. Ενδεχομένως δημιουργούσαν με την βοήθεια των ΜΜΕ μια γοητευτική εικόνα για λίγες μέρες και μετά χανόντουσαν μέσα στην δίνη των ανεπίλυτων προβλημάτων.

Ότι δηλαδή πρόκειται να συμβεί και με τον ανασχηματισμό που τώρα συζητάμε. Μερικοί ηλιακά νεότεροι μπόλικη εσάνς κεντροαριστεράς μια επιπλέον δόση κεντροδεξιάς και αυτό ήταν όλο. Αδυνατώ να προσδιορίσω πόσο μετρούν για τον κόσμο που αναφέρεται στην κεντροαριστερά η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Μυρσίνη Ζορμπά. Είναι περίπου βέβαιος ότι η Κατερίνα Παπακώστα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Η κοινωνία δεν έχει ενδιαφέρον για το αν ο κ. Ρήγας που αντικαταστάθηκε στην θέση του Γραμματέα του κόμματος, κρίθηκε ικανός να γίνει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο κ. Κουβέλης αναβαθμίστηκε σε υπουργός Ναυτιλίας. Πρόκειται για εσωτερικές διευθετήσεις που αποτελούν θέμα συζήτησης μόνο στον μικρόκοσμο των πολιτευμένων και στα ΜΜΕ που έχουν θέμα για να γεμίζουν σελίδες και χρόνο. Ότι εισήλθαν στο κυβερνητικό σχήμα και κάποιοι νεότεροι την στιγμή που παρέμειναν οι γηραιότεροι δεν λέει απολύτως τίποτα.

Μπράβο στον κύριο Χαρίτση που αναβαθμίστηκε σε υπουργός από αναπληρωτής και στον κύριο Καλογήρου που έγινε υπουργός Δικαιοσύνης από γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Κουρουπλής θα καταπιεί το χρυσωμένο χάπι της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Αυτό που έπαθε ο κ. Κοντονής δεν πρόκειται να το καταπιεί με τίποτα. Ίσως ακολουθήσει τον δρόμο του κ. Φίλη κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, υπήρξε μια φορά που ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε υπουργό και άλλαξε την πολιτική. Όταν απάλλαξε των καθηκόντων του τον κ. Βαρουφάκη και έστρωσε το έδαφος για την συνθηκολόγηση και την υποταγή του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις των δανειστών. Με την τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη ως γραμματέα στο κόμμα ο πρωθυπουργός άναψε φλας προς τα «αριστερά» και με την ανασχηματισμό έστριψε (κι άλλο) δεξιά…

Όλα τα άρθρα του Γιώργου Χελάκη: Εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments