Πολιτισμός

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη – Πολιτιστικές εκδηλώσεις: “Η χαρά του πολιτισμού και του φωτός”

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη – Πολιτιστικές εκδηλώσεις: “Η χαρά του πολιτισμού και του φωτός”
Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη - Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη Πολιτιστικές εκδηλώσεις:  Και θέατρο και συναυλίες και εκθέσεις και βιβλία και μουσικές και χορός και…όπως και να ΄χει ο χειμώνας είναι η “ χαρά του πολιτισμού” και του φωτός.  25 και πλέον μέρες πριν τα Χριστούγεννα και πέραν των θεατρικών σκηνών που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, των μουσειακών εκθέσεων και εκδηλώσεων, όλα έχουν “ ντυθεί” Χριστουγεννιάτικα.

Και …επειδή το χριστουγεννιάτικο παραμύθι ακόμα και η σύγχρονη εικονική και καταναλωτική εκδοχή του- θέλει κι αυτό τους …μάγους του, η ΔΕΘ ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει.

Τα δυο πρώτα δώρα (η έκθεση για τους 12 Άθλους του Ηρακλή στο θεματικό πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας, και η ηλεκτρονική έκθεση για τα “ εικονικά” -σε οθόνες έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ «Van Gogh Alive – The experience») “ τρέχουν” ήδη στις εγκαταστάσεις της (Περίπτερο 1 και 12 αντίστοιχα) αλλά και ο “ Αστερόκοσμος” – η ετήσια “ εικονική πραγματικότητα” Χριστουγέννων , ξεκινά από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και προσφέρει αντί εισιτηρίου 7 ευρώ είσοδο στο Χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ως τις 6 Ιανουαρίου.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ όλο τον κόσμο ερμηνευμένα από τις …ιδανικότερες φωνές. Αυτές των παιδιών της παιδικής-νεανικής χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων καταδεικνύει τη σχέση της παιδικής αθωότητας και του θρησκευτικού συναισθήματος προς το Θείο Βρέφος. Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2). Τιμές εισιτηρίων: 10 € , 5 € (μειωμένο).

“ Κλασσικά” με τη “ Λίμνη των κύκνων” (ιστορία που ξεκινά από τα ρωσικά λαϊκά παραμύθια ως έναν αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε στα 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο) τα Κρατικά μπαλέτα της Μόσχας φέρνουν το μπαλέτο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις 21.00 και τις 19.00 αντίστοιχα. Εισιτήρια 45 € , 40 € , 35 € , 25 € , 20 € .

Και για όσους επιμένουν “ κλασσικά” , υπάρχει κι άλλο, όχι Χριστουγεννιάτικο αλλά… Σεξπιρικό “ Χειμωνιάτικο παραμύθι” στο ΚΘΒΕ. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ρουμάνος Σίλβιου Πουρκαρέτε. Τετάρτη – Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00, στο θέατρο της ΕΜΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments