Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα
Εορταστική η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε μπισκότα με ζαχαρόπαστα.

Η συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Μπισκότα με ζαχαρόπαστα: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1 βανίλια

για το στόλισμα

  • 600-700γρ. πράσινη ζαχαρόπαστα (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας)
  • τρούφα

Μπισκότα με ζαχαρόπαστα: Διαδικασία συνταγής

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  • Παίρνουμε κουπάτ δεντράκια και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.
  • Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε.
  • Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε δεντράκια με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα.
  • Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο νερό. Αλείφουμε την κάτω πλευρά της ζαχαρόπαστας με λίγο νεράκι και την κολλάμε πάνω στο μπισκότο.
  • Αν χρησιμοποιούμε τρούφα, βάζουμε την τρούφα σε πιάτο.
  • Αλείφουμε με λίγο νερό τα σημεία της ζαχαρόπαστας που θέλουμε να στολίσουμε με τρούφα και βουτάμε το μπισκότο μέσα στο πιάτο με την τρούφα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
  • Μπορούμε να τα κάνουμε δωράκια. Παίρνουμε διάφανα σακουλάκια και κορδέλες της αρεσκείας μας και τυλίγουμε κάθε μπισκότο χωριστά.

Πηγή: cooklos.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments