Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας

Η συνταγή της ημέρας: Πουρές γλυκοπατάτας.
Πουρές γλυκοπατάτας: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Sweet potatoes with orange flesh (rich source of vitamin A)
Υλικά συνταγής
- 1700γρ. γλυκοπατάτες
- 300γρ. πατάτες
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1-1½ φλιτζ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε να βράσουν σε νερό ή ζωμό με αρκετό αλάτι για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Αν τον πουρέ τον θέλουμε για μεγάλο τραπέζι μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες από την προηγούμενη και να τις αφήσουμε στο τρυπητό στο ψυγείο.
- Περνάμε τις πατάτες από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε σε μίξερ ή με ραβδομπλέντερ.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μη σβολιάσει.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας και πατάτας και το κεφαλοτύρι στην κρέμα.
- Ανακατεύουμε και αν είναι πολύ σφιχτός ο πουρές προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
- Σερβίρουμε με κρέατα, κυνήγια και ψάρια.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας