Αθλητισμός

Ο ρομαντισμός δεν υπάρχει πια, τον πάτησαν τα φράγκα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος παίρνει το μέρος του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και εξηγεί στο blog του στο pagenews.gr γιατί στο ποδόσφαιρο ο πλούσιος κερδίζει τον λιγότερο πλούσιο, αλλά ο ζάμπλουτος μπορεί να κερδίσει - και να αγοράσει - τα πάντα.

Κάνε μια ερώτηση στον εαυτό σας. Έστω ότι βρίσκεστε σε μια δουλειά και η αμοιβή σας είναι 2.000 ευρώ. Κι έρχεται μια άλλη πρόταση, από μια άλλη εταιρεία, η οποία σας προσφέρει 5.000 ευρώ. 2,5 φορές περισσότερα χρήματα δηλαδή. Θα σκεφτόσασταν δεύτερη φορά για το τι θα απαντήσετε; Θα σκεφτόσασταν δεύτερη φορά για το αν θα τη δεχτείτε;

Κι αν το σκεφτόσασταν και κάνατε μια κουβέντα με τους εργοδότες σας, πόσα χρήματα αύξηση θα ζητούσατε για να παραμείνετε; Να πούμε τα διπλά; Ας το πούμε. Αν δεν σας τα έδινε, θα μένατε για το… φιλότιμο; Για το ρομαντισμό; Για τον “πρωταθλητισμό”; Όχι. Θα πρέπει να υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος για να κλείσετε τα μάτια στην άλλη πρόταση.

Για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσει 25 εκατομμύρια ευρώ να περάσουν μπροστά απ’ τα μάτια του. Όχι, το να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος δεν είναι σημαντικός λόγος για να αφήσει ένα τέτοιο συμβόλαιο που του προσφέρουν οι Άραβες. Τα λεφτά είναι πολλά. Πάρα πολλά!

Λεφτά που πιθανότατα ο Πρίγιο δεν αξίζει καν να τα πάρει. Με τόσα χρήματα η Αλ Ιτιχάντ μπορεί να βρει καλύτερο και πιο πλήρη φορ από τον Σέρβο. Όμως από τη στιγμή που ο προπονητής της θέλει αυτόν, ο σύλλογος δεν έχει ανάγκη από χρήματα και τα σπρώχνει. Και ο Πρίγιο δεν μπορεί να τα αρνηθεί.

Όπως δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί κανένας ποδοσφαιριστής. Όποιος λέει το αντίθετο, πίσω από την ασφάλεια του ότι ίσως να μην έχει ποτέ μια τόσο δελεαστική πρόταση, λέει ψέματα.

Δεν υπάρχει πλέον ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο. Όσο υπάρχουν τόσα πολλά λεφτά, όλα αγοράζονται. Ο πλούσιος ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει από τη ζάμπλουτη Αλ Ιτιχάντ τον πολυτιμότερο παίκτη του μέσα σε ένα πρωί. Όπως κι εκείνος μπορεί να αγοράσει κάποιον ποδοσφαιριστή μιας λιγότερο πλούσιας ομάδας μέσα σε ένα πρωί.

Ας το παραδεχτούμε, λοιπόν, όλοι πως στο ποδόσφαιρο τα χρήματα για τους παίκτες μπαίνουν πιο πάνω και από τους τίτλους. Για να είμαστε περισσότερο επιεικείς την επόμενη φορά με κάθε περίπτωση σαν του Πρίγιοβιτς. Και για να κατανοούμε πως το σήμα στη φανέλα είναι κάτι ισχυρό για τους οπαδούς και όχι για τους παίκτες.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Βασίλη Μοιρώτσου με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο