Αυτοδιοίκηση

Καραμέρος: «Έχει έρθει η ώρα της αλλαγής στο Μαρούσι»

Καραμέρος: «Έχει έρθει η ώρα της αλλαγής στο Μαρούσι»
Ο Γιώργος Καραμέρος επισήμανε ότι για τον ίδιο το Μαρούσι είναι τελικός προορισμός και όχι αφετηρία για να πάει κάπου αλλού.

Στο Ράδιο Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος.

Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου Συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης επισήμανε ότι για τον ίδιο το Μαρούσι είναι τελικός προορισμός και όχι αφετηρία για να πάει κάπου αλλού.

Κάλεσε τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να στείλουν μήνυμα αλλαγής με νέους έμπειρους ανθρώπους και να δώσουν καθαρή πλειοψηφία στο συνδυασμό του από τον πρώτο γύρο.

Μίλησε για το όραμά του, την επανεκκίνηση που χρειάζεται το Μαρούσι, τα κομματικά χρίσματα, τον απερχόμενο Δήμαρχο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την καθαριότητα της πόλης.

Ειδικότερα ο Γ. Καραμέρος τόνισε μεταξύ άλλων:

Για την απόφαση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Στο Μαρούσι βρίσκομαι από 18 ετών, μεγαλώνω την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, ζω, πολιτεύομαι, δραστηριοποιούμαι, περπατώ στα ίδια πεζοδρόμια και αναπνέω τον ίδιο αέρα με όλους τους Μαρουσιώτες.

Αγαπώ πάρα πολύ την πόλη. Πολλές φορές δεν είναι θέμα στρατηγικής ή φιλοδοξίας, είναι τι λέει η καρδιά σου και τι λέει το μυαλό σου μαζί με το ένστικτό σου. Η εμπειρία που έχω αποκομίσει από το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης αλλά και το γεγονός ότι κλείνει ένας κύκλος 12 χρόνων στην πόλη όπου χρειάζεται μια επανεκκίνηση, μια νέα πνοή με νέους ανθρώπους που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, ξέρουν τα προβλήματα και αγαπούν πραγματικά την πόλη και με σχέδιο θα την πάνε μπροστά και θα της δώσουν προοπτική, με έβαλε στη λογική να επιχειρήσουμε να ενώσουμε το Μαρούσι. Έτσι προέκυψε και το όνομα του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι».

Για τον συνδυασμό # Ενωμένο Μαρούσι: «Διαμορφώνουμε ένα συνδυασμό με υποψηφίους από όλους τους χώρους από τη Νέα Δημοκρατία, από το Κίνημα Αλλαγής, από το ΣΥΡΙΖΑ και εγώ ως Οικολόγος Πράσινος, χωρίς να υπάρχει όμως η λογική του κομματικού χρίσματος αλλά του αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος. Εμάς μας ενδιαφέρει το Μαρούσι να έχει τη θέση που του αξίζει και να πάει μπροστά».

Για τα κομματικά χρίσματα: «Στην Περιφέρεια ήμουν συνεργαζόμενος, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους στους οποίους είμαι μέλος από το 2009. Πρόσφατα ήρθε η αρχηγός των Γερμανών Πρασίνων, Σκα Κέλερ στην Αθήνα και δήλωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά μου στο Μαρούσι. Στη Γερμανία οι Πράσινοι είναι δεύτερη δύναμη, στην Αυστρία έχουν Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Οι Πράσινοι έχουμε τον Λευτέρη Ιωαννίδη Δήμαρχο στην Κοζάνη και θέλουν πάρα πολύ να υπάρχει ένας Πράσινος δήμαρχος και στο Μαρούσι, ο πρώτος στην Αττική στην ιστορία του κινήματος. Από κει και πέρα όμως δεν περιορίζουμε το ψηφοδέλτιο στους Πράσινους ή στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Συνεχίζουμε με ανθρώπους από όλους τους χώρους γιατί πιστεύουμε σε ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο και σε ένα # Ενωμένο Μαρούσι.

Τι νόημα έχει σε μια πόλη 70 ή 80 χιλιάδων κατοίκων να δίνονται κομματικά χρίσματα; Στην αυτοδιοίκηση δεν μας χωρίζουν οι κομματικές ταυτότητες, μας ενώνει ένα όραμα για τον τόπο. Δεν αποκλείω τη στήριξη κάποιου κόμματος του δημοκρατικού τόξου-όπως έκαναν ήδη οι Οικολόγοι Πράσινοι- ή φορέων, παρατάξεων, κινημάτων, μεμονωμένων προσωπικοτήτων που θα έρθουν να συνταχθούν μαζί μας».

Για την υποψηφιότητα του κ. Θ. Αμπατζόγλου: Ο κ. Αμπατζόγλου, αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά, φαίνεται ένας συμπαθής άνθρωπος. Έχει εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση καθώς αν δεν κάνω λάθος ήταν διοικητής στο ΙΚΑ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή. Βέβαια η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άλλες ανάγκες αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε στην προεκλογική περίοδο».

Για τις πολλές υποψηφιότητες στο Μαρούσι: «Υπάρχει ένας κατακερματισμός. Δεν συμβαίνει μόνο στο Μαρούσι αλλά και στους άλλους δήμους. Νομίζω ότι αυτό είναι και αποτέλεσμα λίγο-πολύ της απλής αναλογικής για την οποία εγώ έχω ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε στην αυτοδιοίκηση. Όμως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά βούληση και να επιλέξουν ποιος είναι ο καταλληλότερος δήμαρχος να δώσει μια προοπτική στην πόλη. Νέος άνθρωπος με εμπειρία ή κάτι που έχει να κάνει με το παλιό και το φθαρμένο; Τους καλώ να δώσουν ένα καθαρό μήνυμα για μια αλλαγή στην πόλη, για μια επανεκκίνηση με νέους ανθρώπους –όχι μόνο ηλικιακά- με ένα νέο σχέδιο, με ένα νέο στιβαρό ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα δώσουν καθαρή πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο».

Για τους συνυποψηφίους: «Σέβομαι όλους όσους έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για το Μαρούσι και είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε προγραμματικά στη συνέχεια. Βέβαια οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες καταλαβαίνουν ότι εδώ κλείνει ένας κύκλος.

Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγάλη διοικητική φθορά, έχουν συμμετάσχει στη διοίκηση και έχουν δώσει αυτά που έχουν δώσει, τιμούμε την παρουσία τους. Εγώ θέλω να πάμε μπροστά, να πάμε πιο ψηλά, πιο σύγχρονα και νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα της αλλαγής στο Μαρούσι. Τώρα αν η αλλαγή έχει προοδευτικό πρόσημο ή είναι αντικείμενο μιας συμμαχίας… προφανώς μας ενδιαφέρουν ευρύτερα οι συμμαχίες αλλά δεν αποκλείουμε κανέναν.

Εμείς μιλάμε για την πόλη μας μιλάμε για τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα το κυκλοφοριακό. Αυτό δεν αριστερό, δεξιό, κεντρώο ή οικολογικό, χρειάζεται σχέδιο και ενότητα».

Για τον απερχόμενο Δήμαρχο: «Ο κύριος Πατούλης θα έχει την ευκαιρία να κριθεί από τους πολίτες στην Περιφέρεια. Δεν μηδενίζω, ούτε ισοπεδώνω. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την κατάσταση της πόλης ή μάλλον να το θέσω διαφορετικά η πόλη μπορεί πολύ καλύτερα. Θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα ό,τι δεν προχώρησε, θα αλλάξουμε ό,τι δεν έγινε σωστά, θα χτίσουμε πάνω σε όποια θετικά έγιναν».

Για τους πόρους της Περιφέρειας προς το Μαρούσι: «Εδώ στο βόρειο τομέα έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Για το Μαρούσι, ως Περιφέρεια, έχουμε βάλει και δεσμεύσει 25.000.000 ευρώ για έργα στην πόλη. Η απερχόμενη διοίκηση, είναι γεγονός, ότι δεν αξιοποίησε τους πόρους της Περιφέρειας. Εγώ ως δήμαρχος θα αξιοποιούσα και το τελευταίο ευρώ και θα διεκδικήσω και άλλους πόρους καταθέτοντας ώριμες μελέτες. Για εμένα το Μαρούσι είναι προορισμός, τερματικός σταθμός.

Είναι η πόλη μου, είναι η γειτονιά μου. Δεν είναι αφετηρία για να πάω κάπου αλλού».

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και την έλευση του Μετρό: «Το κυκλοφοριακό είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας. Το βιώνουμε καθημερινά όλοι. Σε αυτό το μείζον ζήτημα ο δήμος δεν μπορεί να παραμένει θεατής. Εμείς ως # Ενωμένο Μαρούσι, έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας για όλο το Μαρούσι.

Όχι αποσπασματικές μελέτες, ώστε να μην πάμε κατακερματισμένα στις γειτονιές.

Ένα καινοτόμο, ρεαλιστικό σχέδιο με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα αυτοκίνητα. Με προτάσεις, λύσεις και ενεργή συμμετοχή. Ξέρετε, δώδεκα χρόνια στο Μαρούσι δεν μπήκε ούτε ένα φανάρι, Ένα φανάρι βάλαμε εμείςως Περιφέρεια στο γεφυράκι στα όρια με τα Μελίσσια, στην οδό Πεντέλης. Υπάρχουν γειτονιές που κάθε μέρα μετράμε ζημιές και τραυματισμούς. Υπαρχει αρμοδιότητα των δήμων και εμείς θα την ασκήσουμε. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τη δημοτική συγκοινωνία με νέα οχήματα και με ανασχεδιασμό δρομολογίων.

Επιπλέον, φέραμε στο προσκήνιο τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης και έχουμε ήδη ξεκινήσει επαφές με την Αττικό Μετρό για τη γρήγορη υλοποίηση του δεύτερου τμήματος της γραμμής 4 του μετρό. Οι τρεις σταθμοί στο Μαρούσι μπορούν να δώσουν πραγματική ανάσα για τους κατοίκους της πόλης.

Είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία, υποστηρίζοντας ακόμα και τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα εφόσον δεν υπάρχουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα έχει ωφέλεια για τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες αλλά και για όλους τους κατοίκους των βορείων προαστίων.

Για την καθαριότητα και τη διαχείριση των αποβλήτων: «Θέλουμε το Μαρούσι πιο καθαρή πόλη. Πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση όχι μόνο χαρτιού αλλά και βιοαποβλήτων. Στην Περιφερειακή ενότητα βορείου τομέα το πράξαμε και παράγουμε λίπασμα από τα βιοαπόβλητα των λαϊκών αγορών και τα φυτοκλαδέματα.

Σήμερα τα Βριλήσσια, το Ηράκλειο και άλλοι δήμοι της Αττικής έχουν τοποθετήσει ήδη καφέ κάδους. Η απερχόμενη διοίκηση στο Μαρούσι δεν ενστερνίστηκε αυτή την επιλογή και δεν συνεργάστηκε παρότι ορισμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη έχουν υιοθετήσει στην πράξη τα τέσσερα ρεύματα διαλογής στην πηγή.

Το Μαρούσι όχι μόνο δεν έχει καφέ κάδους αλλά και οι απλοί κάδοι που είναι διάσπαρτοι στις γειτονιές είναι βρώμικοι και έχουν χρόνια να πλυθούν. Σας θυμίζω ότι το Μαρούσι χρόνια πριν ήταν πρωτοπόρο στη διαλογή στην πηγή. Δεν μπορεί το 2020 να φορτώνουμε τα σκουπίδια και από το ΟΑΚΑ όπου κακώς εκεί γίνεται μεταφόρτωση, να πηγαίνουν για θάψιμο στη Φυλή.

Η οικολογική μου συνείδηση δεν το επιτρέπει. Άμεσα θα εφαρμόσουμε τη διαλογή στη πηγή και θα κινητοποιήσουμε στην κατεύθυνση αυτή όλους τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments