Ελλάδα

Μακεδονικό: Εκτεταμένα επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (pics&vids)

Μακεδονικό: Εκτεταμένα επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (pics&vids)
Μακεδονικό: Η χρήση χημικών έχει προκαλέσει λιποθυμίες ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Μακεδονικό: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου, κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, προσήλθε από το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης, για να διαδηλώσει ενάντια στη συμφωνία, ζητώντας «την απόσυρση της συμφωνίας καθώς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Μακεδονικό: Δείτε το συλλαλητήριο

Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος, η Σοφία Βούλτεψη κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς τόνισε ότι είναι διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας. Όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει και συνεχίζει να το δείχνει, είπε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Εξέδρα έχει στηθεί από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, για τις κεντρικές ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών αναμένονται οι Κρις Σπύρου και η Αφροδίτη Μάνου.

Μακεδονικό: Επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη

Επεισόδια σημειώνονται στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο. οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει περιορισμένη χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά.

Μακεδονικό: Νέα επεισόδια πλησίον του προαυλίου της Βουλής στο Σύνταγμα

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του προαυλίου της Βουλής, με μια ομάδα ατόμων να πετά αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Μακεδονικό: Τραυματισμοί κατά τα επεισόδια μπροστά από τη Βουλή

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, καθώς και ορισμένοι πολίτες, έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τόσο στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όσο και στο προαύλιο της Βουλής, όταν επιχείρησαν να εισβάλλουν κουκουλοφόροι.

Τότε, η αστυνομία έκανε χρήση αστυνομικών προκειμένου να τους απομακρύνει.

Μακεδονικό: Μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Ένα μωρό περπίπου δύο ετών μεταφέρθηκε από το Σύνταγμα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν πληροφόριες το μωρό είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ενημέρωση από τα μεγάφωνα, για το μωρό που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των χημικών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και έγιναν προσπάθειες για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μακεδονικό: Επίθεση σε φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει, και να τον χτυπάει με ρόπαλα.

Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Επιπλέον οι άγνωστοι του έκλεψαν και τον φωτογραφικό εξοπλισμό του.

«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε.

Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι.

Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.

Μακεδονικό: “Ακραία στοιχεία και χρυσαυγίτες επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή”, λέει το Μαξίμου

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και τονίζει:

“Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα.

Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία.»

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα”.

Οργανωμένες ομάδες προκάλεσαν τα επεισόδια στη Βουλή και τραυμάτισαν 10 αστυνομικούς

Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατα την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αστυνομία λειτούργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου, που είχε σκοπό να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη και εφάρμοσε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ομάδες ατόμων «επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, επισημαίνεται απο την ΕΛ.ΑΣ, «οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments