Διεθνή

Bill Gates: Απίθανο πόσα χρήματα θα κληρονομήσουν τα παιδιά του σε σχέση με την περιουσία του

Bill Gates: Απίθανο πόσα χρήματα θα κληρονομήσουν τα παιδιά του σε σχέση με την περιουσία του
Δείτε το ποσό που έχει βάλει... στην άκρη ο Bill Gates.

Ο Bill Gates παντρεύτηκε τη Μελίντα Φρεντς το 1994. Οι δύο τους γνωρίστηκαν στη Microsoft, όπου προσελήφθη εκείνη το 1987 ως τμηματάρχης.

Ο Αμερικανός στις 27 Ιουνίου του 2008 άφησε την εργασία του στη Microsoft με σκοπό να αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος.

Έτσι, πλέον ασχολούνται από κοινού με το ίδρυμά τους, Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και η συνολική τους περιουσία υπολογίζεται σήμερα, σύμφωνα με το Forbes, στα 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ζευγάρι έχει αποφασίσει, όμως, να αφήσει σε κάθε του παιδί από 10 εκατομμύρια δολάρια. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για τους κοινούς θνητούς, ιδιαιτέρως μικρό πάντως σε σχέση με τα 96,5 δισεκατομμύρια δολάριά τους. Κι αυτό, γιατί τα υπόλοιπα θα πάνε όλα σε αγαθοεργίες.

Ο ίδιος ο Αμερικανός επιχειρηματίας έχει αιτιολογήσει, παλιότερα, σε μια έκθεση TED, την απόφαση αυτή του ζεύγους αναφορικά με τα παιδιά τους:

«Θέλουμε να πετύχουμε μια ισορροπία, όπου θα έχουν μεν την ελευθερία να κάνουν τα πάντα, όχι όμως να τα λούσουμε με τόσα λεφτά ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτα».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν τα υποστηρίζουν οικονομικά σε ό,τι κάνουν. Η κόρη τους Jennifer, για παράδειγμα, παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς επίδειξης με το άλογό της και είναι ιδιαιτέρως καλή στο σπορ.

Οι γονείς της φρόντισαν να της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη με έναν τρόπο που μόνο τα χρήματα μπορούν αν πετύχουν: της αγόρασαν το 2016 μια έκταση 37 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Φλόριντα, για να μπορεί να προπονείται όπως πρέπει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments