Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι: Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι: Αν σας περίσσεψαν ρεβύθια είναι μια καλή ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε σε περίοδο νηστείας.
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρεβύθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλέυρι για το πανάρισμα

Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε μπόλικο κρύο νερό.
- Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με πετσέτα και τα πολτοποιούμε σε μούλτι. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα.
- Πλάθουμε στρόγγυλα κεφτεδάκια το μείγμα και πανάρουμε με το αλεύρι.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
- Σερβίρουμε με ντιπ με ταχίνι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας