Μύδια με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας: Μία πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή
Μύδια με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας: Θυμίζει τη θάλασσα, το καλοκαιράκι και τη νηστεία της σαρακοστής.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την πιπεριά και το σκόρδο. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα. Καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά. Προσθέτουμε στη σάλτσα το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι και την βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή. Στο τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από την σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μύδια με τη σάλτσα.
πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας