Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Απόψε ξανά στη Βουλή οι δυο αρχηγοί

Ψήφος εμπιστοσύνης: Απόψε ξανά στη Βουλή οι δυο αρχηγοί
Ψήφος εμπιστοσύνης: Ξανά στην Βουλή απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Κόντρας… συνέχεια αναμένεται απόψε (10/5) στην Βουλή, στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την Τετάρτη ανέβηκαν πολύ οι τόνοι ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα οι δυο τους αναφέρθηκαν και σε οικογενειακά θέματα με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση. Σήμερα, μετά από αυτή την αντιπαράθεση, οι δυο αρχηγοί θα είναι ξανά στην Βουλή στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

  • Με ομιλίες βουλευτών συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία, αφού προηγηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει την «αυλαία».

  •  Χτες, Πέμπτη (9/5) από το βήμα της Βουλής μίλησε και ο Παύλος Πολάκης.

Πολάκης σε Μητσοτάκη: Ό,τι κατάφερα έγινε χάρη σε επίπονη προσπάθεια κι όχι στο ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος μου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας απόψε.

«Σκέφτηκα αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Αλλά όποια και να χρησιμοποιήσω, δεν θα την καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει την ψυχολογία των Σφακιανών αλλά ούτε τη γλώσσα του Χάρβαρντ. Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ανεπαρκής αποδείχθηκε και φυγόπονος. Διότι η ομιλία του ήταν συνονθύλευμα από τσιτάτα που φαίνεται ότι δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει επιβάλει το συγκρότημα της διαπλοκής»,είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έτυχε χλιαρών χειροκροτημάτων από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και παγερής αποδοχής. «Δεν σας κάνει εντύπωση κ. Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμά σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου, όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε», είπε.

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθειά μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου», είπε και πρόσθεσε: «έχουμε χαλύβδινη και ατσάλινη υπομονή για να αντέξουμε τον πόλεμο από τα συμφέροντα που έχασαν εκατομμύρια γιατί τους κόψαμε τον πακτωλό των χρημάτων που νέμονταν τα προηγούμενα χρόνια καταληστεύοντας τον χώρο της υγείας». «Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του αλλά τα στελέχη σας που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα», είπε και τόνισε ότι η δήλωσή του για τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν αμιγώς πολιτική.

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέστηκε τον Λεβέντη για τις δουλειές του πατέρα του Τσίπρα

Μαρτυρία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, επικαλέστηκε στο βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να διαψεύσει τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα έγραψε για τον πατέρα του και τις υποτιθέμενες σχέσεις με τη χούντα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα λεγόμενα του Λεβέντη, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού ήταν φιλοχουντικός και έπαιρνε εργολαβίες από τη δικτατορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments