Μedia

Masterchef τελικός: Ποιος είναι ο νικητής, Μανώλης Σαρρής

Masterchef τελικός: Ποιος είναι ο νικητής, Μανώλης Σαρρής
Masterchef τελικός: Ο Μανώλης Σαρρής αναδείχθηκε νικητής στο ριάλιτι μαγειρικής κι εμείς θυμόμαστε την ιστορία του. Από την αλαζονεία και την έπαρση στην κατάκτηση του τίτλου του επόμενου Έλληνα Masterchef.

Ο τελικός του Masterchef έχει τελειώσει και ο Μανώλης Σαρρής αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού μαγειρικής. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του πριν το Masterchef. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει στην οντισιόν ότι είναι μόλις 26 ετών και κατάγεται από την Πάρο. Δήλωσε πεισματάρης, ειλικρινής, ήρεμος, τίμιος και αρκετά λιγότερο αλαζόνας απ’ ότι δείχνει.

Την τελευταία τετραετία βρίσκεται και εργάζεται στο Άμστερνταμ, όπου και πήγε μετά από μεσολάβηση φίλου, για να κάνει την πρακτική του. Μπορεί μεν η πρακτική του να ήταν για έξι μήνες, αλλά ο ίδιος έμεινε στο ίδιο εστιατόριο για 2,5 χρόνια. Έπειτα αγωνίστηκε σε δύο ακόμη εστιατόρια, προτού κάνει την αίτηση για να λάβει μέρος στο Masterchef μαζί με τον συγκάτοικό του, πρώην συνάδερφο και πολύ καλό του φίλο, αλλά εκείνος δεν τα κατάφερε να πάρει μέρος τελικά.

Αλαζονεία και έπαρση στην οντισιόν

Στην οντισιόν επέλεξε να φτιάξει αρνάκι φρικασέ, το οποίο μεν του έδωσε τη λευκή πετσέτα, αλλά δεν άκουσε και τα καλύτερα λόγια από την κριτική επιτροπή. Ο Πάνος Ιωαννίδης του έδωσε ένα μεγάλο «όχι» κι αυτό όχι επειδή δεν είχε τις γνώσεις όπως είπε, αλλά για την περιγραφή του πιάτου. Κι αυτό γιατί μπορεί ο Μανώλης Σαρρής να το αποκαλούσε φρικασέ, αλλά σύμφωνα με τον κριτή δεν ήταν. Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν πιο ήπιος ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, παίρνοντας τον λόγο, του τα έχωσε. Κι όχι τόσο για το πιάτο, κάτι που όπως είπε έδειξε πως όντως είχε μαγειρικές γνώσεις, όσο για την έπαρση και την αλαζονεία του. Τα λόγια του κριτή σκληρά, με τον Μανώλη να μην δείχνει και τόσο χαρούμενος να τα ακούσει.

Συγκεκριμένα, ο κριτής ανέφερε ότι «είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του μάγειρα που έχει έπαρση, μαγειρική έπαρση, που στέλνει σωρηδόν φωτογραφίες στους φίλους του, που δουλεύουν σε ένα μικρότερο μπιστρό, από το Άμστερνταμ και τους λέει πόσο φοβερός και πόσο υπέροχος είναι, που ακονίζει και καθαρίζει τα μαχαίρια του γιατί τα αγαπάει πάρα πολύ, που σιδερώνει την ποδιά του και που νομίζει βαθιά μέσα του ότι είναι πολύ καλύτερος από αυτούς που δουλεύουν γύρω του». Παρά τις κριτικές κατάφερε τελικά να πάρει τη λευκή ποδιά και να περάσει στην επόμενη φάση.

Για τον Μανώλη Σαρρή, φαγητό σημαίνει αγάπη. Ήταν ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης μέσα στην οικογένειά του. Κι όταν το συνειδητοποίησε μεγαλώνοντας, αποφάσισε να το κάνει κι εκείνος και να εκφράζει με αυτό τον τρόπο την αγάπη του. Και το πιάτο που εκφράζει την αγάπη είναι τα γεμιστά χωρίς κιμά όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του Μανώλη Σαρρή στο Masterchef. Και μπορεί η Σπυριδούλα να έλεγε πάντα πως ήθελε να κατακτήσει τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας Masterchef, ωστόσο σίγουρα και ο Μανώλης Σαρρής είχε πάντα την ίδια βλέψη. Και τελικά τα κατάφερε, χωρίς να το λέει διαρκώς. Τα πιάτα του καθ΄όλη τη διάρκεια του ριάλιτι μαγειρικής ήταν μοναδικά, δείχνοντας τις εξαιρετικές μαγειρικές του ικανότητες. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι αποχωρήσαντες παίκτες που θεωρούσαν ότι θα βρεθεί στην τελική τριάδα.

Η γκάφα με τον Θεοδωράκη και οι… προφητείες των άλλων παικτών

Βέβαια, αξέχαστη θα μείνει στο τηλεοπτικό κοινό η γκάφα του Μανώλη Σαρρή με τον Μίκη Θεοδωράκη και που ευχήθηκε πραγματικά, ο μεγάλος συνθέτης να μην παρακολουθεί Masterchef για να μην το δει. Συγκεκριμένα, όταν ο Χρήστος έπρεπε να επιλέξει υλικά για την επόμενη δοκιμασία, για κάθε παίκτη, ο Μανώλης τρόμαξε και άρχισε να τραγουδά το τραγούδι που είχε συνθέσει ο Μίκης Θεοδωράκης «Όταν σφίγγουν το χέρι». Ωστόσο, παραποιώντας τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου, είπε «Θα τρίζουν και τα κόκαλα του Μίκη στον τάφο», παρόλο που ο διάσημος συνθέτης ζει και βασιλεύει ακόμη. Μόλις λοιπόν κατάλαβε το λάθος του, τα μπάλωσε άρον – άρον, λέγοντας: «Ο Μίκης είναι πολύ ζωντανός και ελπίζω να μην βλέπει MasterChef γιατί τον σκοτώσαμε και σκοτώσαμε και τα τραγούδια του».

Και οι τρεις κριτές εντυπωσιάστηκαν αρκετά από τα πιάτα του. Μάλιστα, δεν δίστασαν να το εκφράσουν. Παράλληλα, απέδειξε τις γνώσεις του στο Silver Award, όπου με τη βοήθεια του Σελίμ κατέκτησε το έπαθλο των 10.000 ευρώ στον τελικό κόντρα σε Πάνο Τόγια και Χρήστο Μπάρκα. Μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει 27/30 στην βαθμολογία, παίρνοντας 9 από όλους τους κριτές. Κάποια στιγμή ο μεγάλος διαγωνισμός θα έφτανε στο τέλος του. Εκεί, ο Μανώλης Σαρρής κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη προς απογοήτευση των θαυμαστών του Masterchef που θα ήθελαν να δουν τον Χρήστο Μπάρκα, και που δεν δίστασαν να το εκφράσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μεγάλος τελικός του Masterchef – Η «μάχη» των δύο σεφ και ο τελικός νικητής

Οι δύο διαγωνιζόμενοι ταξίδεψαν αρχικά στην Ισπανία όπου και μαγείρεψαν στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του σεφ Πάουλο Αϊραούδο. Την δεύτερη ημέρα, επέστρεψαν στην γνωστή κουζίνα του Masterchef και μπροστά στους προηγούμενους παίκτες του διαγωνισμού, που βρέθηκαν εκεί για να τους στηρίξουν, μαγείρεψαν επί 4 ώρες ένα μενού γευσιγνωσίας 6 πιάτων. Ο Μανώλης δεν πρόλαβε να στήσει το ένα από τα 6 πιάτα, παρόλο που είχε έτοιμες όλες τις παρασκευές και θεώρησε σωστό να μην δείξει καλύτερα τίποτα.

Χθες το βράδυ, στην τελευταία ημέρα του Masterchef, οι δύο διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να αντιγράψουν τρία πιάτα Φίλιππου Χρονόπουλου, που αναμφισβήτητα τους δυσκόλεψαν πάρα πολύ, αν και είχαν την συμπαράσταση των δικών τους ανθρώπων που στέκονταν στον εξώστη. Μανώλης Σαρρής και Σπυριδούλα Καραμπουτάκη περίμεναν με μεγάλη αγωνία τις βαθμολογίες αλλά και τα αποτελέσματα από τις προηγούμενες δοκιμασίες. Τελικά όμως, νικητής αποδείχθηκε πως είναι ο 26χρονος Παριανός, επιβεβαιώνοντας τα spoilers.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments