Διεθνή

Ευρωεκλογές 2019: Ξεκάθαρη πρωτιά για Ορμπάν στην Ουγγαρία

Ευρωεκλογές 2019: Ξεκάθαρη πρωτιά για Ορμπάν στην Ουγγαρία
Τα exit polls στην Ουγγαρία δίνουν αδιαφιλονίκητο προβάδισμα στον Βίκτορ Ορμπάν. Τα ποσοστά που σημειώνουν οι υπόλοιποι.

Ευρωεκλογές 2019: Μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής διαδικασίας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με τα exit polls που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση της χώρας. Το κυβερνών κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, αναμένεται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές με ποσοστό 56%, σύμφωνα με ένα exit-poll του ινστιτούτου Nezopont.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, το Fidesz προηγείται με σημαντική διαφορά από τους Σοσιαλιστές και τον αριστερό Δημοκρατικό Συνασπισμό που εκτιμάται ότι θα λάβουν ποσοστό 10% το κάθε ένα. Το εθνικιστικό κόμμα Jobbik λαμβάνει περίπου 9% και το κόμμα Momentum 7%.

Γύρω στις 19.30 (ώρα Ελλάδας) η συμμετοχή στις ευρωεκλογές έφτανε το 41,74%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εθνικής εκλογικής επιτροπής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20.00. Το κόμμα του Όρμπαν φαίνεται ότι θα καταλάβει τις 14 από τις 21 έδρες της Ουγγαρίας στην ευρωβουλή.

Ευρωεκλογές 2019: Τα exit polls στην Αυστρία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει τα αποτελέσματα από τα exit polls από έξι χώρες της ΕΕ. Στην Αυστρία πρώτο έρχεται το Λαϊκό Κόμμα (OVP) με ποσοστό 34,5%. Στη δεύτερη θέση είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPO) με 23,5% και τρίτο το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων (FPO) με 17,5%.

Οι Πράσινοι φαίνεται να συγκεντρώνουν 13,5% και το νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ 8%, ενώ το κόμμα «Τώρα» (Jetzt) 2%. Βάσει των εκτιμήσεων αυτών, η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκεντρώνει 7 έδρες, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) 5, οι Πράσινοι 2, η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) μία και η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF) 3.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments