Πολιτική

Bloomberg: “Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κηρύξει εκλογές τον Ιούνιο”

Bloomberg: “Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κηρύξει εκλογές τον Ιούνιο”
Το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μπορεί να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε κήρυξη εθνικών εκλογών νωρίτερα του αναμενομένου.

Το πρακτορείο Bloomberg προχώρησε σε εκτιμήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Ανάμεσα στις αναλύσεις του, βρίσκεται και η αντίστοιχη της Ελλάδας. Στο κομμάτι που αφορά τη χώρα μας, το πρακτορείο σημειώνει ότι ένα “απροσδόκητα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, μπορεί να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε κήρυξη εκλογών τον Ιούνιο”.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση του Bloomberg ανέφερε τα εξής για την Ελλάδα και τις επόμενες κινήσεις του Τσίπρα:  «Ένα απροσδόκητα καλό ή αιφνίδια κακό αποτέλεσμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπορεί να τον ωθήσει να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές ακόμη και για τον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του τον Οκτώβριο. Αυτό θα μπορούσε να θέσει ένα πρόωρο τέλος σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που σημαδεύτηκε από παροχές αναζωπυρώνοντας τις εντάσεις με τους πιστωτές».

Τέλος, σημειώνει ότι: “Οι ευρωεκλογές αυτές μπορεί να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους για τον Τσίπρα ή να επιβεβαιώσουν την ικανότητα του να επιβιώνει”.

Bloomberg: Στα “σχοινιά” η Μέρκελ

Το πρακτορείο προχώρησε σε ανάλυση και της γερμανικής πολιτικής πραγματικότητας, τονίζοντας ότι: “Η Μέρκελ αντιμετωπίζει μια μάχη για να ολοκληρώσει την τέταρτη και τελευταία της θητεία. Η επιλεγμένη διάδοχός της, Annegret Kramp-Karrenbauer, έχει ασκήσει πιέσεις στην καγκελάριο να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί εάν οι χριστιανοδημοκράτες χάσουν περισσότερη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή ψήφο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μπορεί να προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Ένα κακό αποτέλεσμα θα μπορούσε να ωθήσει τον διστακτικό εταίρο της συνασπισμού της Μέρκελ να διαλύσει την κυβέρνηση, ειδικά αν το κόμμα χάσει τον έλεγχο στην πόλη-κράτος της Βρέμης – ένα παραδοσιακό οχυρό του SPD – όπου οι ψηφοφόροι επιλέγουν επίσης μια νέα ηγεσία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments