Ελλάδα

Μηχανογραφικό 2019: Νέες αλλαγές – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μηχανογραφικό 2019: Νέες αλλαγές – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Το μηχανογραφικό 2019 φέρνει αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι Πανελλήνιες 2019 πλησιάζουν και οι μαθητές συνεχίσουν πυρετωδώς για μια από τις πιο κρίσιμες “μάχες” που θα δώσουν στην ζωή τους. Κάτι πολύ σημαντικό είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού 2019. Αυτό αναμένεται να είναι αλλαγμένο σε σχέση με όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η κατάργηση το ΤΕΙ και ο πολλαπλασιασμός των επιστημονικών τμημάτων φέρνει τα πάνω κάτω. Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν και στα παιδαγωγικά, στα πολυτεχνικά τμήματα και τις γεωπονικές σχολές.

Στα επιστημονικά πεδία η αύξηση των τμημάτων μπορεί να φτάσει και τα 30 νέα τμήματα. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τους μαθητές. Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε συνδυασμό με το νέο χάρτη των Πανεπιστημίων ρίχνουν τις φετινές βάσεις. Τη μείωση αναμένεται να πιστωθούν κυρίως τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας και όχι τόσο τα κεντρικά πανεπιστήμια.

Στα κοινά τμήματα αναμένονται αρκετές καραμπόλες που θα ξεδιαλύνουν με την ανακοίνωση των επιδόσεων των υποψηφίων στις εξετάσεις. Ο ανταγωνισμός ανεβαίνει για 173 τμήματα, όμως οι υποψήφιοι δεν θα εξετάζονται στα ίδια μαθήματα. Για παράδειγμα, στα γεωπονικά τμήματα εξετάζονται οι υποψήφιου του 2ου και του 3ου επιστημονικού πεδίου. Στην πρώτη περίπτωση οι υποψήφιοι στα Μαθηματικά, μάθημα στο οποίο σημειώνεται διαχρονικά «σφαγή» στις βαθμολογίες, ενώ στη δεύτερη, στη Βιολογία, οι επιδόσεις είναι καλύτερες.

1ο πεδίο: Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

Πρόκειται για το πιο πολυπληθές επιστημονικό πεδίο, που πλέον περιλαμβάνει 161 τμήματα, έναντι 135 πέρσι αν και μόλις τα 92 είναι αποκλειστικά για τους υποψηφίους του.

2ο πεδίο: Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου αντιστοιχούν στις προσφερόμενες θέσεις. Οι υποψήφιοι πλέον θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ 263 έναντι 247 πέρσι, ενώ πολλαπλασιάζονται τα πολυτεχνικά τμήματα.

3ο πεδίο: Επιστήμες Υγείας

Πάνω από 30 επιπλέον τμήματα θα έχουν στη διάθεση τους οι υποψήφιοι, κυρίως σε παραϊατρικές ειδικότητες, με τα τμήματα να φτάνουν τα 167.

4ο πεδίο: Πληροφορικής και Οικονομίας

Με 185 τμήματα έναντι 173 πέρσι οι υποψήφιοι έχουν πλέον επιλογές, με αρκετά κοινά τμήματα κυρίως σε παιδαγωγικά, σχολές ενστόλων και πληροφορικής, που είναι κοινές με το 2ο επιστημονικό πεδίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments