Πολιτική

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Συνεχίζονται οι συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Συνεχίζονται οι συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο
Οι υπουργοί κατά την προσέλευσή τους στο υπουργικό συμβούλιο στράφηκαν, με δηλώσεις τους, κατά της Νέας Δημοκρατίας μετά την άρνησή της για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με βασικό αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Σε δηλώσεις κατά την προσέλευσή τους, οι υπουργοί στράφηκαν κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, «με την άρνησή της να συναινέσει στην επιλογή των δικαστών έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο», ενώ για τις επικείμενες εκλογές, υποστήριξαν ότι «είναι μεν μία δύσκολη αλλά ανοικτή μάχη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στις επικρίσεις συνταγματολόγων για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ζήτησε δηκτικά «να εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις». Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για συμπεριφορές στελεχών που στοίχησαν στο αποτέλεσμα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε ότι «η ΝΔ όπως φαίνεται και στο θέμα Δικαιοσύνης λειτουργεί ωσάν να είναι η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν έχει εκλεγεί». Κατά τις ΝΔ και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε ότι «είχε μία ευκαιρία η ΝΔ να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο και έδειξε το πραγματικό της». Ενώ για τις εκλογές τόνισε: «Δίνουμε μάχη για τις εθνικές εκλογές, δεν κρίνεται το αποτέλεσμα από ενδιάμεσες διαδικασίες (δηλ. τις ευρωεκλογές).

Σε ερώτηση για την ήττα στις ευρωεκλογές και την επόμενη μάχη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι «το στοίχημα είναι δύσκολο, αλλά για τα δύσκολα είμαστε». Στο ίδιο ερώτημα η αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Σία Αναγνωστοπούλου, παρατήρησε ότι «στη μάχη πας για να κερδίσεις».

Είχε προηγηθεί μια ημέρα πριν η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές παρά το γεγονός ότι η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών ισοδυναμεί με ομολογία του γεγονότος ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση για να επιβάλει αλλαγές στη δικαστική εξουσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τη ΝΔ να συναινέσει μέσω μιας σημαδεμένης τράπουλας στα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, από τον κατάλογο όμως που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προεπιλέξει.

Στην τέταρτη παράγραφο της επιστολής του, ο κ. Καλογήρου, αφού ομολογεί ότι αντιλαμβάνεται το πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει ζητεί τη συναίνεση της ΝΔ να επιλεγούν από τους ήδη προεπιλεγέντες από την Κυβέρνηση δικαστικούς για την κάλυψη των θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου που θα κενωθούν την 30η Ιουνίου 2019.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογαννακοπούλου, τόνισε ότι το άνοιγμα στην προοδευτική συμμαχία βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέκος Χαρίτσης, απέφυγε να απαντήσει για το θέμα της Δικαιοσύνης. Η Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι είναι ανοικτή η μάχη των ευρωεκλογών.,

«Τίποτα, τίποτα» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ερώτηση «τι απαντάτε για τις επικρίσεις που δέχεστε;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments