Πολιτική

Εκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο σε περιφέρειες και δήμους

Εκλογές 2019: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο σε περιφέρειες και δήμους
Εκλογές 2019: Σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανάδειξη δημοτικής και περιφερειακής αρχής, σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν υπήρξε νικητής από την πρώτη Κυριακή.

Εκλογές 2019: Επιστροφή στις κάλπες για τους πολίτες της χώρας. Οι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τη νέα δημοτική και περιφερειακή αρχή, σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν ανέδειξαν νικητή από την πρώτη Κυριακή (26/5). Η διαδικασία άρχισε στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Την πρώτη Κυριακή εκλέχθηκαν 107 δήμαρχοι ανά την επικράτεια, ωστόσο υπάρχουν και περιοχές στις οποίες θα χρειαστεί η επαναληπτική -σημερινή- διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινή ψηφοφορία αφορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο.

Εκλογές 2019: Χρήσιμες πληροφορίες για τον β’ γύρο

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τµήµατα και καταστήµατα ψηφοφορίας που χρησιµοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (26.5.2019), µε τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών στο “Μάθε πού Ψηφίζεις” ή καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σηµειώνει σταυρό προτίµησης σε κανέναν υποψήφιο σύµβουλο, δεδοµένου ότι η ψηφοφορία επαναλαµβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δηµάρχους των δύο συνδυασµών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Εκλογές 2019: Οι “ανοιχτοί λογαριασμοί” σε δήμους και περιφέρειες

Ο β’ γύρος των εκλογών θα αναδείξει νικητή στην περιφέρεια Αττικής, με τους Γιώργο Πατούλη και Ρένα Δούρου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Παράλληλα, “ανοιχτοί λογαριασμοί” υπάρχουν και στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης (Μέτιος – Τοψίδης), Βορείου Αιγαίου (Καλογήρου – Μουτζούρης), Δυτικής Ελλάδος (Φαρμάκης – Κατσιφάρας), Ιονίων Νήσων (Κρατσα – Τσαγκαροπούλου εναντίον Γαλιατσάτου), Πελοποννήσου (Τατούλης – Νίκας) και Στερεάς Ελλάδας (Σπανός – Γκλέτσος).

Μπορεί να είχαμε νικητή σε 107 εξ αυτών από την πρώτη Κυριακή, ωστόσο απόψε το βράδυ θα κριθούν όλα στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Το βράδυ θα γνωρίζουμε, μεταξύ άλλων, τον επόμενο δήμαρχο Αθηναίων (Μπακογιάννης – Ηλιόπουλος), Πειραιά (Μώραλης – Βλαχάκος), Θεσσαλονίκης (Ταχιάος – Ζέρβας), Πάτρας (Πελετίδης – Αλεξόπουλος), Ηρακλείου (Κουράκης – Λαμπρινός) αλλά και Λαρίσης (Καλογιάννης – Καλαριώτου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments