Πολιτική

Εκλογές 2019: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ η Κούνεβα – Στη θέση της η Λαζαροπούλου

Εκλογές 2019: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ η Κούνεβα – Στη θέση της η Λαζαροπούλου
Δεν θα κατέβει υποψήφια στις εκλογές 2019 η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντικαταστάτρια της στο Επικρατείας.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγο, γνωστοποιώντας τους λόγους αφαίρεσης της Κούνεβα από τη θέση που κατείχε στο Επικρατείας, αλλά και την αντικαταστάτριά της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κ. Κούνεβα έλαβε την ελληνική ιθαγένεια στις 31 Μαΐου και ως εκ τούτου δεν έχει αποκτήσει ακόμη το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, καθώς δεν έχει γραφτεί ακόμη στους εκλογικούς καταλόγους.

Η κ. Κούνεβα είχε τοποθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις το κόμμα χρειάστηκε να την αντικαταστήσει. Αντί της Κωνσταντίνας Κούνεβα, στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί η Γιώτα Λαζαροπούλου. Η κ. Λαζαροπούλου είχε εργαστεί στον τραπεζικό τομέα και είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.

Το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αντικατάσταση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το απόγευμα της  Παρασκευής τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πριν από λίγο, γνωστοποίησε την αντικατάσταση της Κωνσταντίνας Κούνεβα με τη Γιώτα Λαζαροπούλου στην όγδοη θέση της λίστας. Έτσι, μετά την αλλαγή, η “εικόνα” του Επικρατείας του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

  • 1. Βασιλικός Βασίλειος (Βασίλης), συγγραφέας
  • 2. Αχτσιόγλου Ευτυχία, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • 3. Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος), γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • 4. Φλαμπουράρης Αλέξανδρος, υπουργός Επικρατείας
  • 5. Ανδρικοπούλου – Σακοράφα Αικατερίνη, οικονομολόγος
  • 6. Παναγιώτου Παναγιώτης (Παν-Παν), δημοσιογράφος
  • 7. Μοσκώφ Καλλιόπη, σύμβουλος ψυχικής υγείας
  • 8. Ηλιόπουλος Αθανάσιος, πρώην υφυπουργός Εργασίας
  • 9. Λαζαροπούλου Παναγιώτα, πρώην πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα
  • 10. Καλδάρας Κωνσταντίνος, μουσικοσυνθέτης – εικαστικός
  • 11. Παπαδόπουλος Χριστόφορος, βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
  • 12. Γαλανάκη – Κουβέλα Ρέα, συγγραφέας

Αλέξης Τσίπρας: “Αυτό το μήνυμα εισέπραξα από τα αποτελέσματα της Ευρωκάλπης”

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Έθνος”. Σε ερώτηση για το μήνυμα που ο ίδιος εισέπραξε από τις Ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα που αναδείχθηκαν, σημείωσε τα εξής:  “Προφανώς εξέλαβα δυσαρέσκεια για πλευρές της πολιτικής µας, για προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη, ακόµα και για συµπεριφορές που δεν αρµόζουν στην Αριστερά. Μια συσσωρευµένη κούραση, από οκτώ χρόνια µνηµονιακής πίεσης, έπαιξε επίσης τον ρόλο της. Είναι προφανές ότι πρέπει να αλλάξουµε πολλά πράγµατα.

Αλλά στις εθνικές εκλογές αυτό που κρίνεται είναι ποια κυβέρνηση, µε ποιο σχέδιο, θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόµενα τέσσερα χρόνια. Και αυτό µε κάνει αισιόδοξο για το αποτέλεσµα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν µπορεί να ξέχασε ποιοι προκάλεσαν την κρίση, ποιοι απέτυχαν να την αντιµετωπίσουν, αν και διέλυσαν την οικονοµία και την κοινωνία, και ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το τέλµα και την ταπείνωση. Ακριβώς η πράξη του καθενός αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη για το τι θα πράξει αύριο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments