Κόσμος

Φωτιά τώρα: Συναγερμός για πυρκαγιά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (vid)

Φωτιά τώρα: Συναγερμός για πυρκαγιά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (vid)
Φωτιά τώρα: Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το Βρετανικό Κοινοβούλιο λόγω του συναγερμού για φωτιά στο κτίριο.

Συναγερμός για φωτιά στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο βρετανικό Κοινοβούλιο σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας, 24 Ιουνίου. Οι Βρετανοί βουλευτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κοινοβούλιο όταν ήχησε ο συναγερμός για πιθανή απειλή σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο κλήθηκαν να το εκκενώσουν, ενώ και οι βουλευτές ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν από τους χώρους καθώς ήχησε ο συναγερμός.

Η εκκένωση αποφασίστηκε καθώς υπήρξαν φόβοι μετά τα όσα έγιναν στην Παναγία των Παρισίων καθώς και στο Westminster γίνονται εργασίες ανακαίνισης. Τελικά, ο συναγερμός κράτησε περίπου 20 λεπτά και βουλευτές και προσωπικό επέστρεψαν στο Westminster.

Φωτιά τώρα: Δείτε video από το σημείο εδώ

Λίγα λόγια για το βρετανικό Κοινοβούλιο

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας (αγγλικά: Parliament of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland), κοινώς γνωστό ως Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ή Βρετανικό Κοινοβούλιο (British Parliament), αποτελεί το ανώτατο νομοθετικό σώμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις εξαρτήσεις του βρετανικού Στέματος και στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο είναι το μόνο που κατέχει νομοθετική υπεροχή και απόλυτη εξουσία έναντι όλων των άλλων πολιτικών οργάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα εδάφη του. Επικεφαλής του είναι ο Κυρίαρχος του Ηνωμένου Βασιλείου (σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄) και έδρα του αποτελούν τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο

Το Κοινοβούλιο αποτελείται από δύο σώματα, την άνω βουλή (Βουλή των Λόρδων) και την κάτω βουλή (Βουλή των Κοινοτήτων). Ο Κυρίαρχος αποτελεί το τρίτο συστατικό του νομοθετικού συστήματος (Βασίλισσα στο Κοινοβούλιο).

Η Βουλή των Λόρδων περιλαμβάνει δύο διαφορετικούς τύπους μελών:

  • τους Πνευματικούς Λόρδους (τους ανώτερους επισκόπους της Εκκλησίας της Αγγλίας) και
  • τους Κοσμικούς Λόρδους (μέλη του σώματος των ευπατρίδων) τα μέλη του οποίου δεν εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία, αλλά διορίζονται από τον Κυρίαρχο κατόπιν συμβουλής του πρωθυπουργού.

Πριν από τη σύσταση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2009, η Βουλή των Λόρδων ασκούσε και τη δικαστική εξουσία μέσω του νόμου των Λόρδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments