Florence and the Machine: Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο κλείνει την περιοδεία του το διάσημο συγκρότημα της Florence Welch και μιας ομάδας καλλιτεχνών, ένα μήνα μετά την συναυλία των Jethro Tull την οποία παρακολούθησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ίδιο μέρος , με την προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία να αρχίζει την Παρασκευή στις 11:00 ώρα Ελλάδος (10:00 CET). Θα υπάρξει όριο αγοράς, 2 εισιτήρια ανά άτομο/παραγγελία. Όσον αφορά τις τιμές το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 55 ευρώ, ενώ η τιμή του ακριβότερου φτάνει στα 170 ευρώ.
Συγκεκριμένα στην προπώληση εισιτηρίων οι τιμές είναι οι εξής:
Άνω Διάζωμα Εισιτήριο γενικής εισόδου: 55 ευρώ
Κάτω Διάζωμα Ζώνη Γ: 62 ευρώ Ζώνη B: 70 ευρώ Ζώνη A: 90 ευρώ Διακεκριμένη Ζώνη Β: 120 ευρώ Διακεκριμένη Ζώνη A: 170 ευρώ
ΑμεΑ: 35 ευρώ Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 –3). Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 35 ευρώ. Ένα ευρώ (1 ευρώ) από κάθε εισιτήριο θα δίνεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία των Florence & The Machine βοηθά ουσιαστικά και δίνει πνοή στην οργάνωση να συνεχίσει το καθημερινό σημαντικό έργο της.
Florence and the Μachine
Η Florence Welch γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νότιο Λονδίνο, σε ένα περιβάλλον, από το οποίο κληρονόμησε την αγάπη για τα βιβλία και την τέχνη, την υψηλή αισθητική και την ανάγκη για έκφραση. Πέρασε μία έντονη εφηβεία, με εμπειρίες που την καθόρισαν και τελικά την οδήγησαν στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής ειδικότερα, σαν ένα είδος εσωτερικού διαλόγου. Από το 2007, που ιδρύει το συγκρότημά της, Florence & The Machine, η ίδια βρίσκεται σε μία διαρκή διερεύνηση των εσωτερικών της αντιφάσεων, τις οποίες συμφιλιώνει μέσα από τη θεϊκή μουσική της. Αγάπη και Θάνατος, Χρόνος και Πόνος, Παράδεισος και Κόλαση είναι κεντρικά μοτίβα στο έργο της, τα οποία συνθέτουν έναν κόσμο οδυνηρό αλλά και ρομαντικό, έναν κόσμο παραδοχής και κάθαρσης.
Το 2009, κάνει το δυναμικό μουσικό της ντεμπούτο με το Lungs, το οποίο χαρακτηρίστηκε σαν το πιο ώριμο μουσικά και συναισθηματικά γοητευτικό άλμπουμ εκείνης της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία. Η ίδια αναγνωρίστηκε στη μουσική κοινότητα ως η πιο ιδιόμορφη και δημοφιλής καλλιτέχνης του καιρού μας, με καταλυτική παρουσία στη σύγχρονη μουσική σκηνή. Η επιστροφή της έρχεται τρία χρόνια αργότερα, με το πιο σκοτεινό Ceremonials. «Στιχουργικά μοιάζει να ακούς κάποια απολύτως συγκλονισμένη ύπαρξη, σαν να πνίγεται κάποιος. Όμως κάτω από αυτό το επιβλητικό σύμπαν ήχου ένιωσα να διαστέλλομαι και να γίνομαι ένα με τον ήχο. Αλλά μετά, όλα κατέρρευσαν».
Το τρίτο της άλμπουμ κυκλοφορεί το 2015 με τον τίτλο How Big, How Blue, How Beautiful με έντονες επιρροές από τη folk, τα blues και τα gospel. Τραγούδια για την απογοήτευση, την ανάγκη και την επιθυμία, τα οποία, όσο τα ερμήνευε ζωντανά, έφεραν την κάθαρση που αποζητούσε, τη δίδαξαν, όπως λέει η ίδια, ότι «τα πάντα όσα χρειαζόταν, βρίσκονταν μέσα της». Πρόκειται για ένα άλμπουμ, που προσδίδει στην εσωτερική σύγκρουσή της πνευματικό βάθος και συνειδητότητα. Τώρα πια η Florence μπορεί ατρόμητη να εκδηλώνει τα πιο μύχια συναισθήματά της.
Ένα χρόνο πριν, το 2018, το High As Hope έρχεται ως το επιστέγασμα της προσωπικής της ωρίμανσης. Η Florence εμπλέκεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Νιώθει πλέον πιο σίγουρη και πιο αισιόδοξη, οι στίχοι της μετουσιώνονται σε τραγούδια, οι μελωδίες ξεπηδούν διαρκείς, αβίαστες και ολοκληρωμένες. Αντικρίζει την κάθε μέρα της με αισιοδοξία και ελπίδα: «Όλοι πεινάμε για κάτι, υπάρχουν κενά και ρωγμές στην ψυχή μας, που θέλουμε να τις γεμίσουμε, “να βουλώσουμε τρύπες” με αγάπη και μίσος, εξαρτήσεις και εμμονές. Η ευτυχία όμως δε σχετίζεται με τα μεγάλα και το δραματικά, μπορεί να βρεθεί στις πιο συνηθισμένες στιγμές, στη ρουτίνα, σε εκείνα τα καθημερινά πράγματα, που συνήθως δεν εξυμνούμε στα τραγούδια».