Ελλάδα

Αλλαγή ώρας στα σχολεία: Η νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Αλλαγή ώρας στα σχολεία: Ανατροπή στην πρότερη απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας για την ώρα στην οποία θα χτυπά το κουδούνι. Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Αλλαγή ώρας στα σχολεία: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η ώρα του πρώτου κουδουνιού θα αλλάξει, σε σχέση με την απόφαση που είχε παρθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι, αντί για τις 9:00 το πρωί, όπως είχε αποφασιστεί από τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το κουδούνι θα χτυπά από τις 8:15, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η νέα υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως είπε: “Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργείας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί».

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά και στην πιθανότητα ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς η χώρα δεν μπορεί να διατηρήσει “κι άλλους άνεργους δικηγόρους”. Συγκεκριμένα, τόνισε για το θέμα: Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

Για το “καυτό” θέμα των ΤΕΙ, η υπουργός (που πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) σχολίασε ότι τα εν λόγω ιδρύματα ήταν ανώτατα από το 2001 μεν, αλλά δεν υπήρχε εφαρμογή στην πράξη: «Τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων».

«Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;», ανέφερε χαρακτηριστικά για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα, εκφράζοντας την αντίθεσή της.

Τέλος, κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο