Ελλάδα

Κυριάκος Πιερρακάκης: Προανήγγειλε τη δημιουργία ιστοσελίδας για τις συναλλαγές με το κράτος

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προανήγγειλε τη δημιουργία site, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στα παραμελημένα ΚΕΠ.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στην ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποκάλυψε ότι θα δημιουργηθεί νέα ιστοσελίδα, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλαγών με το κράτος. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, o οποίος ανέλυσε το πλάνο στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων: “Δημιουργείται μία κεντρική Διαδικτυακή Πύλη, το gov.gr, ένα κεντρικό σημείο εισόδου και ψηφιακής εξυπηρέτησης, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές λύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και λοιποί συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο”. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κίνηση που έχει ως στόχο την αναζωογόνηση των ΚΕΠ, τα οποία είναι μεν ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του κράτους, αλλά χρειάζονται μία ανανέωση.

“Τα ΚΕΠ αποτελούν έναν από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς του ελληνικού κράτους και γι’ αυτό απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια έχουν παραμεληθεί. Ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο αυτόν το εξαιρετικό θεσμό. Τον ενδυναμώνουμε και τον αξιοποιούμε. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε μια εκ νέου αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχουν, θα ξαναδούμε το πλαίσιο λειτουργίας τους ώστε να το εκσυγχρονίσουμε. Θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές τους στα πρότυπα των καλύτερων δομών εξυπηρέτησης του ιδιωτικού τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η ανάγκη μεταρρυθμίσεων αγγίζει όλα τα πεδία, πόσο μάλλον αυτόν του ψηφιακού κόσμου. Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη:

“Η Ελλάδα είναι ουραγός σε όλους τους δείκτες, μένοντας πίσω από χώρες που πριν από δέκα χρόνια δεν θα συγκρινόμασταν καν ως μεγέθη. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλε η δεκαετής κρίση, έπαιξε όμως καθοριστικό ρόλο η απουσία κεντρικού σχεδίου και η λανθασμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Το νέο Υπουργείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάπτυξης ενός Εθνικού Πλαισίου Απλούστευσης Διαδικασιών και Μείωσης της Γραφειοκρατίας, το οποίο – ανάμεσα σε άλλα – θα περιλαμβάνει:

  •  Τη δημιουργία ενός μητρώου διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες, ώστε να μπορούν να ξέρουν ποιες διαδικασίες ισχύουν και για ποια υπόθεση τους. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστούμε με όλα τα υπουργεία για να καταγράψουμε τις διαδικασίες τους.
  •  Την έναρξη ενός οριζόντιου προγράμματος μέτρησης και μείωσης διοικητικών βαρών της νομοθεσίας προς επιχειρήσεις και πολίτες παρόμοιο με εκείνο που είχε τρέξει το 2014 ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινός Πρωθυπουργός με τον ΟΟΣΑ”.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο