Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης: Ο λόγος επιστροφής του παλαιού καθεστώτος για έξι μήνες

Δίπλωμα οδήγησης: Ο λόγος επιστροφής του παλαιού καθεστώτος για έξι μήνες
Δίπλωμα οδήγησης: Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θα επανέλθει το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων.

Δίπλωμα οδήγησης: Επιστρέφει για έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσής του. Ο λόγος για τον οποίον θα γίνει αυτό, είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το νέο σύστημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο νέος νόμος ο οποίος βρίσκεται σε εφαρμογή από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωμάτων.

Κάτι το οποίο έχει οδηγήσει σε αρκετή ταλαιπωρία τον κόσμο. Ο υπουργός ανέφερε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

Η δήλωση Κεφαλογιάννη για τον ΟΑΣΘ

Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες, με την παρουσία ή όχι του κ. Παπά στη Θεσσαλονίκη. Βάσει των όσων εξήγησε ο υφυπουργός, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παπάς έστειλε στη νέα ηγεσία του υπουργείου επιστολή με διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός. “Ουσιαστικά υπέβαλε έμμεσα την παραίτηση του και μας ενημέρωνε ότι θα λείψει για λίγες μέρες από τη Θεσσαλονίκη“.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι όλες οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και θα πρέπει να αλλάξουν, είπε. Διευκρίνισε επίσης ότι το υπουργείο θα δώσει προτεραιότητα στην απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων. Ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν αποδόθηκε από τα αρμόδια υπουργεία στους συγκοινωνιακούς οργανισμούς το κονδύλι για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων κατηγοριών πολιτών που κινούνται δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο.

Δήλωσε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον ΟΑΣΘ «αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments