Ελλάδα

Παναγής Στρίντζης: Πέθανε ο εφοπλιστής και συνιδρυτής της Strintzis Lines

Παναγής Στρίντζης: Πέθανε ο εφοπλιστής και συνιδρυτής της Strintzis Lines
Παναγής Στρίντζης: Ο Παναγής Στρίντζης μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του ήταν συνιδρυτής της Strintzis Lines στις αρχές της δεκαετίας του 1960

Παναγής Στρίντζης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο εφοπλιστής Παναγής Στρίντζης. Την είδηση του θανάτου του συνιδρυτή της Strintzis Lines και Blue Star Ferries έκανε γνωστή ο καλός του φίλος και επικοινωνιολόγος, Παύλος Παπαδάτος.

«Έφυγε ένας πραγματικός άρχοντας της ναυτιλίας και συνιδρυτής της Strintzis Lines. Τίμησε την ελληνική ναυτιλία όσο ελάχιστοι. Γενναιόδωρος με τους εργαζομένους τους, μποέμης με τους φίλους του και καρδιοκατακτητής. Άρχοντας στην εμφάνιση αλλά γεμάτος και από ψυχική καλοσύνη. Ο Παναγής ήταν φίλος μου. Πραγματικός φίλος.. Καλό σου ταξίδι άρχοντα», έγραψε στο Facebook.

Ο Παναγής Στρίντζης μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του ήταν συνιδρυτής της Strintzis Lines στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1965 δρομολόγησαν το νεότευκτο «Κεφαλληνία», ξεκινώντας μια χρυσή εποχή για την εταιρεία, που κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1990. Το 2000 η Strintzis Lines πέρασε στις Επιχειρήσεις Αττικής και μετονομάστηκε σε Blue Star Feries.

Η οικογένεια Στρίτζη όμως επιστρέφει ξανά. Το 2003 ιδρύεται η Strintzis Ferries ξανά από τους αδελφούς Παναγή, Κωστα, Μπάμπη και τον Διονύση Στρίντζη.

Η έδρα της ήταν το λιμάνι του Πειραιά και τα κεντρικά της γραφεία βρισκόταν στο Μαρούσι. Το λογότυπο της και τα σινιάλα των πλοίων της είχαν το αρχικό γράμμα Σ το οποίο συμβόλιζε το αρχικό γράμμα της λέξης Strintzis.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας στην ακτοπλοΐα ξεκίνησαν με τη δρομολόγηση του πλοίου F/B Επτάνησος στη γραμμή Κυλλήνης – Κεφαλονιάς τον Αύγουστο του 2003, και επεκτάθηκε τον Νοέμβριο του 2004, με τη δρομολόγηση του F/B Κεφαλονιά στη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη. Τα δρομολόγια της εταιρείας στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη σταμάτησαν στις 31/10/2012 όταν η Strintzis Ferries ανέστειλε της δραστηριότητες της σε όλα της τα δρομολόγια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments