Πολιτική

Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου: Γιατί ο Μητσοτάκης δίνει αυτό το όνομα

Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου: Γιατί ο Μητσοτάκης δίνει αυτό το όνομα
Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου: Γιατί αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει αυτό το όνομα στην αίθουσα που θα διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια

Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου: Σε αλλαγή ονόματος της αίθουσας που διεξάγονται τα υπουργικά συμβούλια προχωράει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του πρόωρα χαμένου νομικού και δημοσίου λειτουργού, Δημήτρη Στεφάνου. Ο πρωθυπουργός, αφού καλωσόρισε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τους υπουργούς του, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα η αίθουσα θα ονομαστεί σε «Αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου».

Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με σπάνια συνέπεια και ήθος το δημόσιο συμφέρον. Ο Δημήτρης Στεςφάνου έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουλίου 2014 σε ηλικία μόλις 46 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο

Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 – 2011) και Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012).

Τα συλλυπητήρια των πολιτικών αρχηγών

«Συνεπής, εργατικός, ακούραστος και θαρραλέος μέχρι τελευταία στιγμή, στάθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα κράτος σύγχρονο, ορθολογικό, δημοκρατικό και φιλικό προς τον πολίτη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους». Με αυτά τα λόγια είχε εκφράσει τη λύπη του ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης, Δημήτρη Στεφάνου, ο οποίος είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του:

«Νιώθω συντετριμμένος από την απώλεια του Δημήτρη. Τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν τα συναισθήματα όλων όσων τον γνωρίσαμε. Είχα την τιμή να τον έχω για χρόνια στενότατο συνεργάτη. Όλα όσα ζήσαμε μαζί, τόσα χρόνια, οι κοινοί αγώνες για την Κύπρο, για το ΠΑΣΟΚ, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, και πάνω από όλα για την Πατρίδα, τη σωτηρία της και την αλλαγή της, όλες αυτές οι στιγμές με το Δημήτρη πάντα πρωταγωνιστή, καθιστούν αδιανόητη την απώλειά του. Πώς να συμβιβαστείς με αυτή; Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Δημήτρη».

Ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια τονίζοντας πως επρόκειτο για έναν νέο άνθρωπο, εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη και δυστυχώς έχασε την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό. «Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος» επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments